Grejanje u Čačku neće poskupljavati u predstojećoj grejnoj sezoni

Čačak – Čačansko Javno preduzeće za grejanje u novu grejnu sezonu ulazi bez duga prema „Srbijagasu“, a Danko Ćalović, direktor preduzeća, podseća da je taj problem rešen kreditom iz januara ove godine. On kaže da je to ujedno omogućilo i da građani izmiruju dug za grejanje na rate i naglašava da naplata potraživanja iznosi 100% u odnosu na fakturisano u tekućoj godini. Ćalović posebno ističe da grejanje neće poskupljivati u predstojećoj grejnoj sezoni, piše Dženarika info.

– U odnosu na proteklu godinu gas je značajno poskupeo u dolarskom iznosu, čak do 20 odsto, ali je i dolar oslabio u odnosu na dinar. Pri tom, mi smo već dve godine, a posebno prošle, vršili veoma opsežne restriktivne mere uštede u samom preduzeću, kako organizacione, tako i tehnološke. Zahvaljujući tome, uspećemo da održimo sadašnju cenu grejanja. Jedina smetnja može da bude situacija ekstremnog skoka dolara u odnosu na dinar, kada bismo morali da povećamo cenu. Ipak, za sada, mislim da ćemo uspeti da održimo ovu cenu i da ne dozvolimo poskupljenje grejanja, kaže Ćalović.

Uštedama do potencijalnog smanjenja cene grejanja

Direktor Javnog preduzeća za grejanje „Čačak“ napominje da sve uštede imaju svoje granice i da je ovo preduzeće dostiglo neke od njih.

– Inače, što se tiče našeg ukupnog duga, možemo da konstatujemo da se u poslednje tri godine naš dug iz godine u godinu smanjuje, između ostalog i zbog manjih troškova. Zbog toga očekujemo da će u naredne dve do tri godine ovo preduzeće poslovati bez dugovanja. Time bismo stvorili uslove za razmatranje smanjivanja i prilagođavanja cene grejanja, rekao je Ćalović.

Dženarika info

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.