Igračima koji se SPREMAJU na ŠTRAJK GLAĐU FK „BORAC“ ISPLATIO 1,4 MILIONA EVRA

Čačak – Povodom najnovijih dešavanja i najave protesta bivših fudbalera FK Borac Čačak, a zarad istinitog izveštavanja i upoznavanja javnosti o aktuelnim problemima igračka legenda i do prošle godine predsednik Skupštine FK Borac Predrag Kulašević iznosi sledeće činjenice.

Foto: PressLider

FK Borac Čačak je u svojoj dugoj istoriji imao periode uspona i padova. Trenutna situacija vezana za potraživanje pojedinih igrača koji su nosili dres Borca zaista iziskuje određena pojašnjenja. Dugovanja na koja se pozivaju nekadašnji igrači Borca su nastala u periodu kada su klubom rukovodile različite garniture rukovodstava. Pre tačno godinu dana, tada aktuelno rukovodstvo FK Borac Čačak je pokušalo da iznađe rešenje problema, bez obzira što je veći deo dugovanja prema igračima koji najavljuju protest nastao u nekim ranijim vremenima. Želeći da rešavaju probleme i stave klub u normalno funkcionisanje kako prema poveriocima, tako i prema dobavljačima, ponuđeno je rešenje isplata dela dugovanja igračima. Svim igračima je ponuđeno da im se isplati polovina duga uz opraštanje preostalog dela čime bi se stvar pokrenula sa mrtve tačke. Samo mali broj igrača je prihvatio ponuđenu opciju iako je to model koji su primenili mnogi klubovi i čime bi na neki način bilo nađeno kompromisno rešenje i bile zadovoljene obe strane. Ostali igrači su odbili ponudu da im se isplati polovina duga, što je u velikoj meri i prouzrokovalo veoma bolnu i tešku odluku da FK Borac Čačak posle 93 godine postojanja prestane da se takmiči.

Nažalost, stiče se utisak da u svemu tome ima i pokušaja politizacije od strane određenih interesnih grupa. Sumnjamo da su upravo iz tih grupacija, ili je možda reč samo o pojedincima, vršeni pritisci na fudbalere da ne pristanu na dogovor koji bi bio blagotvoran i za jednu i za drugu stranu. Ovako, svi su na gubitku. I fudbalska javnost u Čačku, jer je zvanično prestao da postoji jedan od najprepoznatljivijih brendova grada, ali i igrači koji su ostali bez svog novca zbog toga što su iscrpljene sve pravne mogućnosti da im on bude isplaćen.

FK Borac Čačak je u svojoj dugogodišnjoj istoriji iznedrio mnoge fudbalske asove. Na listi igrača koji najavljuju protest su pojedini koje su upravo igre u crveno belom dresu Borca lansirale u fudbalsku elitu. Imalo je i u nekim davnim vremenima igrača koji zbog situacije u klubu nisu bili izmireni do kraja, ali su sa ponosom nosili dres Borca, a kada su ga zamenili sa nekim drugim uvek isticali ovaj klub. Ne želeći da upiremo prstom u bilo koga smatramo da je najavljeni štrajk bivših igrača Borca, a posebno jedna vrsta ultimatuma prema rukovodstvu grada potpuno neprimerena i bez pokrića. Igrači nisu prihvatili ponudu tadašnjeg rukovodstva kluba koja je jedina bila realna i ostvariva uz velike napore da sam klub opstane i nastavi sa funkcionisanjem.

Sad, da li su baš svi oni svojim igrama i ponašanjem zaslužili novac koji potražuju, veliko je pitanje. Navešćemo samo da je igračima koji su na spisku onih koji navodno imaju nameru da stupe u štrajk glađu ukupno isplaćeno 1,4 miliona evra (i slovima, milion i četiristotine hiljada evra!!!).

Smatramo da javnost u Čačku mora da bude upoznata i sa tim podatkom.
Na kraju upućujemo apel svima da se smire strasti i stavi tačka na ovaj slučaj.

Predrag Kulašević

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *