,,INFORMIŠI SE I TI“PROJEKAT KANCELARIJE ZA MLADE

Канцеларија за младе реализовала је пројекат „Информиши се и ти“ који је финансијски подржало Министарство за бригу о породици и демографији. Пројекат има за циљ информисање младих о  репродуктивном здрављу, безбедности младих на интернету и вршњачком насиљу, а све у сврху превенције.

 

 

 
У периоду од маја до краја новембра  2021. године Канцеларија за младе града Чачка у сарадњи са основним и средњим школама реализовала је преко 50 предавања за ученике на ове теме. На овај начин ученици су стекли основна или проширили постојећа знања учешћем на предавањима и кроз дискусију са предавачима. Поред тога, организовали смо и поделу информативних флајера на Градском тргу као и неколико информативних сесија у Омладинском клубу. Као завршни догађај пројекта одржан је јавни час у Прехрамбено – угоститељској школи на ком су присуствовали представници ђачких парламената свих одељења ове школе. Предавачи су били професор Владимир Мајсторовић који носи титулу најбољег едукатора и примаријус др Славица Драгутиновић, градска већница задужена за здравље. Након одржаног предавања млади имају задатак да стечена знања пренесу својим другарима из одељења чиме обезбеђујемо висок ниво информисаности код младих о здрављу и безбедности.
 
Узимајући у обзир све активности овог пројекта, које смо спровели на локалном нивоу, информисано је око 2000 младих Чачана. Искуства са предавања нам говоре да су млади били и те како заинтересовани за овакав вид едукације, да су за неке појмове први пут чули и да су им предавања била корисна. Едукатори су се потрудили да им ове теме приближе на што креативније начине. Због тога планирамо да и наредне године наставимо са овим пројектом информишући младе о неким новим темама. Захваљујемо се школама које су ове године узеле учешће и надамо се будућој сарадњи, а посебну захвалност дугујемо предавачима. Трудимо се да на овај начин младима обезбедимо здраво и безбедно одрастање. 
 
Млади који су заинтересовани о овим темама могу се информисати и даље у Канцеларији за младе где их чека информативни материјал. 
 
Пројекат „Информиши се и ти“ спроводи удружење „Иницијатива за социјално оснаживање“ из Београда, партнер на локалном нивоу је Канцеларија за младе Чачак. Пројекат финансира Министарство за бригу о породици и демографији. 
 

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *