Institut za voćarstvo Čačak jedan od organizatora promocije BioVermix-a

Čačak – Privredna komora Srbije-regionalna privredna komora Užice, Inovacioni centar Tehnološko-metaluruškog fakulteta iz Beograda, Institut za voćarstvo Čačak i Centar za organsku proizvodnju Užice, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije organizuju promociji inovativnog biopreparata BioVermix. Cilj promocije je afirmacija proizvoda sa dodatnom vrednošću u poljoprivredi, afirmacija inovacione delatnosti i podrška transferu znanja i tehnologija.

Pored promocije BioVermix-a, biće održana i završna prezentacija rezultata projekta: ‟Unapređenje tehnologije gajenja, konkurentnosti i ekonomičnosti proizvodnje jagodastih vrsta voćaka primenom dobre poljoprivredne prakse” koji je realizovao Institut za voćarstvo, Čačak a finansiralo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstava i vodoprivrede Republike Srbije,

Promocija preparata i prezentacija rezultata projekta će se održati 19. novembra 2018. godine u Užicu, u velikoj sali Regionalne privredne komore, u ponedeljak sa početkom u 12 sati. Predavanja na temu: ‟Novi biotehnološki postupci za proizvodnju biopreparata na bazi vermikomposta” održaće Dr Radosav Cerović, IC TMF u Beogradu, Dr Marijana Pešaković, Institut za voćarstvo u Čačku i Prof. dr Slobodan Milenković, Fakultet za biofarming u Bačkoj Topoli. Rezultate ogleda koji su sprovedeni u okviru projekta: ‟Unapređenje tehnologije gajenja, konkurentnosti i ekonomičnosti proizvodnje jagodastih vrsta voćaka primenom dobre poljoprivredne prakse” prezentovaće Dr Jelena Tomić, Institut za voćarstvo u Čačku.

Nakon prezentacija će se diskutovati o značaju proizvodnje preparata ovakvog tipa za unapređenje kako konvencionalne, tako i organske poljoprivredne proizvodnje, kao i pravilnom zasnivanju zasada i primeni savremenih mera nege jagodastih vrsta voćaka koje imaju za cilj unapređenje kvaliteta plodova, a time i konkurentnosi i ekonomičnosti proizvodnje.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju predavanjima.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.