JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA DRVOREZBARSKOJ KOLONIJI,,KRST PATRIJARHA PAVLA“

„Дани патријарха Павла“ у Чачку, Кућанцима, Гацку, Никшићу и Призрену

9. „Дани патријарха Павла“ у Чачку

9. Дрворезбарска колонија „Крст патријарха Павла“

Јавни позив за учешће надрворезбарској колонији „Крст патријарха Павла“

“Дани патријарха Павла“ у Чачку са огранцима у Кућанцима, Гацку, Никшићу и Призрену, у сарадњи са Епархијом жичком, покровитељом манифестације градом Чачком у организацији удружења „Павле – живот по Јеванђељу“, објављују јавни позив за учешће на деветој дрворезбарској колонији „Крст патријарха Павла“. Позивају се сви који се баве дрворезом да учествују на деветој колонији „Крст патријарха Павла“.Дрворезбарска колонија се организује у част дела патријарха Павла. Дрворезбарска колонија је основни садржај манифестације „Дани патријарха Павла“.

Потребно је ручно изрезбарити дрвени крст и доставити га до 31. августа 2024. године на адресу „Дани патријарха Павла“, Кнеза Васе Поповића 14/5, 32000 Чачак. Вашу намеру учешћа на колонијидоставите организатору до 30. јуна 2024. године на електронску адресу danipatrijarhapavla@gmail.com. Стручни жири ће оценити приспеле радове и одабрати најлепши крст чији аутор добија главну новчану награду и плакету, а остали учесници новчану награду и захвалницу. Висина крста је највише 33 цм (укључујући и постамент уколико је крст са постаментом).

На свечаности, сабору, у манастиру Благовештење кабларско у Овчар Бањи, на Дан Воздвижења Часног Крста(Крстовдан), 27. септембра 2024. године, после Свете Литургије ће сена свечаности,уз изложбу крстова и беседе о делу патријарха Павла, доделитинаграда и плакета за најлепши крст и награде и захвалнице осталим учесницима колоније. Свечаност прати ипојање хора.

Радови, ручно резбарени крстови, се трајно чувају, од прве колоније која је одржана 2016. године. Награђени и најлепши крстови се јавности представљају изложбама које ће се организовати где за то постоји интересовање, широм васељене. Удружење „Павле – живот по Јеванђељу“ као организатор Манифестације ће, у сарадњи са градом Чачком од крстова Колоније и портрета патријарха Павла, како је и наговештено, приредити сталну поставку у Чачку када град Чачак обезбеди адекватан простор.

Изрезбарите и принесите и Ви крст у знак поштовања према лику и делу патријарха Павла који ћемо заједно узнети њему у част, на свечаности, 27. септембра 2024. године у манстиру Благовештење кабларско у Овчар Бањи код Чачка.

Будите и ви део приче која промовише највеће вредности овоземаљског живота, живот по Јеванђељу, угледањем на патријарха Павла!

Детаљније прочитајте на сајтуhttps://danipatrijarhapavla.rs/(Најаве и Јавни позиви).

Град Чачак - званична презентација

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *