JKP „Komunalac“: Haos na reciklažnom platou u Ježevici, potencijalno ekološki problem

Reciklažni plato u Ježevici se prazni od otpada dva puta sedmično. Kapacitet ovakvog reciklažnog platoa je prilagođen potrebama korisnika usluga, kao i dinamika pražnjenja posuda. Svaka posuda ima vidno obeležen natpis sa vrstom smeća za koju je namenjena.

RP u Ježevici

Problem nastaje kada se prostor i posude reciklažnog platoa koriste na neadekvatan način, tako da se čak pretvaraju u male divlje deponije.

RP u Ježevici

Konkretno u dane vikenda, između dva praženjenja posuda za smeće, reciklažni plato u Ježevici je bio pretrpan raznim otpadom kome tu nije mesto. U posudama i oko njih našli su se džakovi sa iznutricama, odnosno klanični otpad , riba, vrtni i kabasti otpad.

Količina smeća je bila tolika da se nije moglo prići platou, a specijalnim vozilom sa grajferom otpad je tovaren u dva vozila.


Apelujemo na korisnike usluga da na adekvatan način koriste posude za smeće, da nas pozovu ukoliko imaju otpad koji se ne odlaže na reciklažni plato, kako bi efikasno izvršili uslugu.

Očišćen plato

Napominjemo da je STROGO ZABRANjENO odlaganje otpada životinjskog porekla na mesta gde se odlaže kućno smeće. Tretman odnosno odlaganje takvog otpada je posebno propisan zakonom.

JKP „Komunalac“

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.