KARATE KLUB NEMANJA USPEŠAN NA 9.SVETSKOM PRVENSTVU U FUDOKAN KARATEU U BEOGRADU

Pre nešto više od 10 dana, održano je 9. Svetsko prvenstvo u Fudokan karateu, u Beogradu.

Karate klub „Nemanja“ je imao svojih 5 takmičara: Milica Pećinarević, Sanja i Kaća Dimić, Aleksandar Živković i Nikola Matović.

Bronzane kadetkinje Milica, Sanja i Kaća su se upisale sa svojim rezultatom u svetu, kao kata tim.

Početkom godine, postale su evropske prvakinje, a sada su i na svetskom nivou uspele da osvoje medalje i pehar i time dokažu još jednom svoj neizostavni kvalitet.

Između 8 jakih timova, prvo su sa jednom katom ušle u polufinale, gde su se među 4 tima borile za medalju, a gde su pored kate prikazale i bunkai (aplikaciju kate, prikaz realne borbe).

Uvežbanost, sigurnost, želja za medaljom, ali i ogromna podrška pored tatamija im je dala vetar u leđa i svoj nastup su krunisale bronzom.

Što se tiče pojedinačnog nastupa, Milica Pećinarević, među 38 odličnih devojčica, zauzela je visoko 10. mesto.

Aleksandar Živković i Nikola Matović, ostali su bez medalje ovoga puta, ali u izuztenoj konkurenciji, dobro su se pokazali i borili, shodno tome da im je ovo bilo prvo veliko takmičenje.

“Na proteklomdevetomsvetskomprvenstvunastupilasampojedinačno, alii u kata timusaSanjomiKaćomDimić. Ovo je bilojošjedno po redutakmičenjenakomsmotimskinastupileisteklejedno novo iskustvokojećenamitekakoznačitikako za timtakoi za mojpojedinačannastup. Kao inasvakomtakmičenjutrema je bilaprisutna, moždai u većoj meri sobziromnanivotakmičenja. Učešćenaovakvomtakmičenjunas je u jošvećoj meri podstaklo da nastavimodaljei da je ovosamopočetaknašekarijerešto se timskognastupatiče. Kada je u pitanjumojpojedinačannastup, ja uvekstojimiza toga da možeboljealisamizadovoljnaiponosnanasebejersamipakostvarilanekinapredak. Moje ambicijesunakonovogtakmičenjajošvećeiradujem se daljimusavršavanjimairadu”, kaže Milica Pećinarević, aktuelnaDržavnaprvakinja u katama.

“Ovo jenašeprvoSvetskoprvenstvo. Konkurencija je bilapopriličnovelikaijaka. Iakosmoizasebeostvarilevećdostaznačajneuspehetrema je bilaprisutna. Kao dobar, skladaniuspešantimuspelesmo da se plasiramokaotreće u svetuosvojivšibronzanemedalje. Ovajturnirnam je predstaviojedno novo ipoučnoiskustvo. Sa jošvećomzeljom planiramo da nastavimodaljeipovećamobrojuspeha”, kaže Sanja Dimić.

“U proteklomperiodu,uBeograduodržalo se devetoSvetskoprvenstvo u komsamuzelaučešćesasvojim kata timom. Milica, Sanjai ja smoizvelejošjedantimskinastup u nizu. Pored velikeiveoma jake konkurencijeuspelesmo da osvojimotreće mesto. Velika je častivelikiuspehosvojitiplasmannaovakovelikomtakmičenjuzbogčegasmo mi veomaponosne”, kažeKaćaDimić.

„Srce mi je na mestu, zadovoljstvo neizmerno. Ponosna na sve  moje članove, pre svega što su se usudili i nastupili na ovakvom takmičenju. Posebno momci, kojima je ovo prvo takmičenje tog tipa. Ono što stalno pričamo, jako je bitno iskustvo, osloboditi se treme, koja je naravno tu i kod iskusnih takmičara, a tek kod njih. Da medalja nije pokazatelj koliko znaš i vrediš kao sportista, jer toliko kategorija može da bude sa jednim, dva, tri takmičara, pa eto, svi osvoje. Ali kada imate ovakvu konkurenciju pa osvojite medalju, ona ima težinu i pojedinačno i ekipno, ali nije najvažnija. Bitno je odraditi ono što se učilo na treningu, a medalja će biti. Za cure imam reči hvale, pored virusa, koje su sve tri imale pred samo takmičenje, nemogućnost vežbanja redovnog, a ovako odrađene kate i bunkai, nemam reči. Njima je to kruna, meni zadovoljstvo što se tradicija u KK „Nemanja“ nastavlja. Kao što uvek kažem, ovi nastupi i njihovi rezultati mene kao trenera čine srećnim, jer to je moj poklon treneru Zorani. A sledeći put ću biti uz tatami, uz moje devojke, da timski zagrljaj bude potpun, jer ovog puta nisam bila u mogućnosti, a taj zagrljaj nakon zajedničkog uspeha je nešto najjače i najlepše“, kaže Marija.

„Moram da se zahvalim Aleksandru Živkoviću, koji je vozio i brinuo o ekipi, kao i Aleksandri Ilić, mojoj timskoj drugarici, koja im je bila podrška i brinula oko njih, kao pravi selektor.“

Karatisti Nemanjeimaju aktivan decembar, a na kraju će otići na zasluženi odmor i raspust, gde će se spremiti za novu takmičarsku sezonu, ali i dosta novina koje uvode.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *