Koh sa jabukama, starinski recept iz Čačka

U Čačku i okolimi od davnina postoji mnoštvo autentičnih jela, skromnih i jednostavnih, možda danas i zaboravljenih, a koje možete brzo da pripremite. Takva je i ova poslastica, koh sa jabukama.

Potrebno vam je:

5 jabuka, 7 jaja, 14 kašika šećera, 6 kašika brašna, 1L mleka, pekmez od kajsija.

Recept:

Jabuke oprati, oguliti i iseći na kockice. Kratko ih prokuvati pa ih staviti na dno pleha u kome će se peći koh. Umutiti 7 žumanaca, 10 kašika šećera, dodati 6 kašika brašna. Ovu smesu skuvati sa 1 litrom mleka uz mešanje. Preliti ovu smesu preko jabuka. Od 7 belanaca napraviti šam, dodati 4 kašike šećera i 6 kašičica pekmeza od kajsija. Prvu smesu preliti preko predhodne. Peći u rerni 20 minuta na 180 stepeni.

Autor: Srbiju volimo

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *