KOMUNIKACIJA SA IZVORNIM GOVORNIKOM ENGLESKOG JEZIKA

Komunikacija sa izvornim govornikom engleskog jezika

Povodom dugogodišnje saradnje, izdavačka kuća “The English Book” organizovala je dve radionice za učenike mlađih i starijih uzrasta užičke OŠ ,,Dušan Jerković”. Tom prilikom, predavač je bio direktor kompanije, Richard Brown, koji je najpre prisustvovao programu dobrodošlice, pripremljenim od strane učenika, bibliotekara i nastavnika stranih jezika naše škole.
Tokom dve sjajne radionice, pod nazivima: The Escape Room i The Quiz, učenici su se dobro zabavili i dosta toga naučili. Pokazali su timski duh i zavidno znanje engleskog jezika. Aktivno su rešavali zadatke da bi stigli do konačnog rešenja, komunicirajući sa gostom. Najveća dragocenost ovog susreta bio je upravo razgovor sa izvornim govornikom engleskog jezika – Ričardom. Koristeći znanje i iskustvo on ih je zainteresovao i mnogi su poželeli da popričaju sa njim. A neposrednim pričanjem se, naravno, dobro uči strani jezik. Bilo je lepo videti da učenici iz učionice izlaze zadovoljni i ponosni na ono što su postigli.
Ovakve vannastavne aktivnosti uvek su dobra prilika i za razmenu iskustava samih nastavnika, kao i mogućnost da učenici razviju sve vidove veština prilagođenih njihovom uzrastu, čime stiču nezaboravna iskustva kroz zabavu. Nove metode i načini učenja, razvijanje timskog duha i saradnje bili su sastavni deo ovog veoma zanimljivog časa za pamćenje.
Ričard Braun poklonio je školskoj biblioteci nekoliko klasika na engleskom jeziku. Poznato je da se strani jezik kroz čitanje usvaja mnogo brže. Podsticanje učenika da čitaju pomaže kako razvoju njihovih jezičkih veština tako i samopouzdanju u upotrebi jezika.

Marina Jevtić, Mirjana R. Pejović

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *