Koncert klavirskog dua Ana Stefanović i Dalida Grmuša

Čačak – Ana Stefanović i Dalida Grmuša izvodiće mnogobrojne klavirske kompozicije u Velikoj sali čačanskog  Doma kulture, 9. marta, sa početkom od 20 časova.

Ove mlade pijanistkinje će izvesti dela za klavir  četvororučno Šuberta, Rahmanjinova i Gavrilina, Čajkovskog, Šuberta, Rahmanjinova, Ravela, zatim savremenih kompozitora kao i autorske kompozicije.

Dalida Grmuša (1989, Sremska Mitrovica) je studirala na FMU u Beogradu, Odsek za klavir u klasi prof. Nenada Radića.

Dobitnica je mnogobrojnih nagrada u zemlji i inostranstvu, a najznačajnije su Lauret trećeg EPTA pijanističkog takmičenja posvećenog delima F. Šopena, prve nagrade na takmičenju Josip Slavenski, na takmičenju mladih pijanista u Nišu, na Republičkom takmičenju klavirskih dua, kao i druge nagrada na takmičenju A. Skrijabin u Parizu i na takmičenju u Goriciji.

Ana Stefanović (1994, Beogradu) klavir uči od pete godine kod svoje majke prof. Diane Jovanović.

Osvojila je brojne međunarodne i republičke nagrade od kojih se izdvajaju druge nagrade na takmičenju EPTA 2004. godine i na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista Art Studio 2005 u Šapcu, kao i nagrada Laureat međunarodnog takmičenja 21st Century Art 2007 i međunarodnog EMCY takmičenja Memory of Vladimir Horovitz 2008 u Kijevu.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.