Koncert narodnih pesama i igara u Domu kulture

Čačak – Ljubitelji narodnih pesama i igara moćiće da uživaju u celovečernjem koncertu ansambla „Kolo“ u Velikoj sali Doma kulture, u petak, 4. novembra, sa početkom od 20 časova.

ukpalilula.rs
ukpalilula.rs

„Kolo“, ansambl narodnih igara i pesama Srbije, sastavljen je od profesionalnih igrača i muzičara. Svoj zadatak, ansambl vrlo uspešno ostvaruje na brojnim koncertima u Srbiji i u mnogim gradovima svih kontinenata. To mu je donelo svetski ugled, mnogobrojna priznanja i nagrade i jedina je ustanova u Srbiji u oblasti scensko-muzičkih delatnosti koja čuva, neguje i predstavlja tradicionalnu umetnost kroz igru, pesmu, muziku i običaje.

Od osnivanja do danas ansambl „Kolo“ istrajao je u nastojanju da narodnu igru podigne na nivo visoke umetničke interpretacije, njegovi programi predstavljaju uzor, model scenskog etno prikazivanja, objedinjujući osnovne vrednosti tradicionalne kulture.

Ansambl „Kolo“ predstavlja i pokretni muzej. Oko 2.000 originalnih kostima neprocenjive vrednosti, od kojih pojedini datiraju iz 19. veka, predstavljaju nacionalno blago.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.