Kragujevac kao pobednik ’’City games’’ igara predstavljaće Srbiju u Luksemburgu

Kragujevac će predstavljati Srbiju na međunarodnom takmičenju ’’City games’’  koje će se održati u Luksemburgu.

Ekipa ovog  grada pobedila je na upravo završenim ’’City games’’  igrama održanim na Zlatiboru.  Šest ekipa iz šest gradova Srbije takmičilo se na bazenima zlatiborskog hotela „Olimp“. Snage su odmerili  Užice, Subotica, Knjaževac,Kragujevac, Zaječar i Kikinda, a najviše spretnosti u ovim adrenalinskim igrama pokazala je ekipa iz Kragujevca koja je ubedljivo odnela pobedu sa ukupno 56 poena .

Drugo mesto je pripalo ekipi Kikinde koja je osvojila 47 poena, dok je Subotica  bila treća sa 37 poena. Četvrto mesto je osvojila ekipa Zaječara sa 24 poena, a ekipa Užicaza uzela je peto mesto sa 22 poena. Poslednje mesto u takmičenju osvojila  je ekipa iz Knjaževca, koja je imala 9 poena.

Igre se baziraju se na tradicionalnim disciplinama i proizvodima, što je vidljivo i iz njihovih naziva: leteći vaterpolo, spasavanje turistkinje, pršuta, pravljenje vina , vodena košarka (vošarka) i veslo.  Ekipe se sastoje od šest takmičara, od kojih tri moraju biti ženskog pola.

U prvoj igri leteći vaterpolo najbolja je bila ekipa iz Kraguevca, ispred Užica , Zaječara , Kikinde, Subotice i Knjaževca. Druga igra, pravljenje vina , protekla je ponovo u znaku Kragujevca sa napravljenih 5,6l, drugo mesto pripalo je Zaječaru (5,1l), treće Kikindi (4,8l) , četvrto Subotici (4,7l) , peto Užicu (4,2l.) i poslednje Knjaževcu (3,8l).

U trećoj igri spasavanje turistkinje prvo mesto pripalo je ekipi Subotice, drugo Užičanima, treće Kikindi, četvrto Kragujevcu, peto Knjaževcu, a Zaječar je u ovoj igri bio poslednji. Četvrtu igru zvanu pršuta dobio je Kragujevac kao i prošle godine, ubedljivo sa prolaznim vremenom 21:98, druga je Kikinda 23:51, treća Subotica 24:71, četvrti Knjaževac 26:11, peti Zaječar 27:67 i poslednja ekipa iz Uzica sa 31 sekundom 40 stotinki. U igri vošarka ponovo je ekipa Kragujevca bila najbrža sa 2:29, drugi su bili Kikindjani sa 2:33, treće mesto osvojila je Subotica 2:50, četvrti su bili Užičani, peto mesto je pripalo ekipi iz Zaječara 2:58, a poslednji bili su Knjaževčani sa 3:18

Borba za plasman bila je neizvesna do poslednje igre veslo, koja takmičarima donosi najviše bodova. Najbolii u ovoj igri su bili Kikindjani sa osvojenih 15 poena, drugo mesto pripalo je ekipi iz Kragujevca koja je osvojila 13 poena, zatim Subotica sa 9, pa Zaječar sa 6 poena, Knjaževac 3, dok ekipa iz Užica u ovoj igri nije osvojila nijedan poen.

Uz odlično raspoloženje, fer plej i timski duh ovu zabavu za sve generacije nije uspela da pokvari ni kiša koja je padala za vreme igara. Navijači su podržavali svoje ekipe sa tribina, a najviše ih je, naravno, navijalo za ekipu iz Užica.

Cilj ovih igara, koje su deo evropskog projekta, je podsticanje timskog duha i ukazivanje na važnost bavljenja sportom. Ova manifestacija kroz zabavu i takmičarske discipline svako leto jača prijateljstva i veze među gradovima i državama koje se takmiče.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.