Kuća za dečji osmeh u Zablaću (FOTO)

Čačak – Svečani program pod nazivom „Kuća za dečji osmeh“ koji je Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ organizovala u sredu, 4. oktobra 2017. godine, smehom je obogatio vrtić, školu i Biblioteku u Zablaću.

U Osnovnoj školi održana je svečanost uručenja nagrada koje su na 29. Međunarodnom festivalu humora za decu osvojili predškolci programa „Vrtići bez granica“ -PU „Moje detinjstvo“ i pripremnog predškolskog programa – PU „Radost“, iz vrtića u Zablaću.

Trpezarija škole bila je ispunjena do poslednjeg mesta kako mališanima iz ovog i okolnih sela, tako i njihovim roditeljima, vaspitačima i učiteljima, koji nisu štedeli aplauz za program najmlađih učesnika svečanosti. Najpre su se recitacijama predstavili polaznici „Vrtića bez granica“, uzrasta od tri do pet godina, sa vaspitačicama Aleksandrom Đokić i Katarinom Čopić, a da otpevaju predškolsku himnu „Od vrtića do vrtića“ pomogli su im drugari koji se već pripremaju za polazak u školu. Oni su sa vaspitačicama Marijom Novčić i Majom Petaković recitovali o drugarstvu u vrtiću i lepim rečima koje uče u Biblioteci.

Na svečanosti su se predstavili i đaci nižih razreda, polaznici programa produženog boravka u školi, koji su sa učiteljicom Daliborkom Đokić, redovni posetioci bibliotečkog ogranka.

O bukvaru, najvažnijoj knjizi detinjstva, i prvim školskim danima pevali su i recitovali đaci prvaci, sa učiteljicama Marinom Radojević, Snežanom Radovanović i Marijom Čavorović. Oni su pri kraju predškolskih dana u junu ove godine sa vaspitačicama Sanjom Radulović i Jelenom Jakovljević, zajedno sa mališanima iz „Vrtića bez granica“, vaspitačima i bibliotekarima u ogranku, napravili instalaciju „Kuća smeha“ kojom su predstavili svoj boravak u Biblioteci. Za taj rad festivalski žiri u Lazarevcu proglasio je obe čačanske Predškolske ustanove i Gradsku biblioteku „Apsolutnim šampionima“ ovogodišnjeg Festivala.

Prvu nagradu u likovnoj kategoriji Festivala osvojili su predškolci i vaspitačice Mila Protić i Ivana Milosavljević, iz čačanskog vrtića „Boško Buha“, za rad „Gašino kolo“.

Nagrade i diplome vaspitačima je uručio dr Bogdan Trifunović, direktor Gradske biblioteke, i uz čestitke za uspešnu saradnju vrtića, škole i bibliotečkog ogranka, pozvao najmlađe da im i ubuduće biblioteka bude druga kuća, da odrastaju uz knjigu i poželeo još mnogo nagrada tokom školovanja.

Publici se predstavila i Irena Vučković, učenica osmog razreda ove škole, koja je osvojila dve nagrade za literarno stvaralaštvo na 29. Festivalu u Lazarevcu, gde je nagrađena i prošle godine, kao i na učeničkim konkursima u okviru manifestacije „Disovo proleće“. U januaru ove godine proglašena je najvrednijim čitaocem u ogranku, u koji je zakoračila još kao predškolac, i pokazala da je „Knjiga ljubav koja ne prolazi“, kako kaže jedan od napoznatijih pisaca za decu, Slobodan Stanišić.


Program je vodila Dubravka Ilić, bibliotekar u ogranku u Zablaću.

 

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.