KUD “Žele” predstavio SRPSKU kulturu i tradiciju u okviru DEČIJE NEDELJE

Čačak – U periodu od 02. do 06. oktobra PU „Moje detinjstvo“ tadicionalno obeležava DEČIJU NEDELJU. Program aktivnosti Dečije nedelje čine niz akcija na lokalnom nivou.

Danas je na Gradskom trgu u periodu od 10 do 12 časova organizovano druženje dece i vaspitača iz vrtića „Poletarac“ sa našim sugrađanima u saradnji sa Kancelarijom za mlade.

KUD “Dule Milosavljević Žele” pridružio se aktivnosima u okviru DEČIJE NEDELJE tako što je čačanskim osnovcima danas poklonio javni čas folklora i narodne tradicije.

“Cilj nam je da se deci i mladima u našem gradu što više približi kultura i umetnost. Članovi KUD su tradicionalne ritmove i melodije oživeli sa ciljem da ih približe novim generacijama. Deci su danas prezentovane srpske nošnje iz svih krajeva. Upoznali smo ih sa muzičkim instrumentima kao što su frula i gajde. Folklorni i muzički ansambli izveli su kulturno-umetnički program u Velikoj sali Doma kulture”, rekao je predsednik KUD “Dule Milosavljević Žele”, Vojin Jakovljević dodajući da će i u narednom periodu nastaviti sa ovakvim aktivnostima.

Javni čas KUD “Žele”, koji je bio ispunjen igrom, muzikom, instrumentima, narodnom nošnjom, srpskom tradicijom, predvodili su umetničkim rukovodilac društva Saša Smekić i umetničkim rukovodilac ansambla, diplomirani vaspitač za tradicionalne igre, Zoran Jeftić.

PressLider / Marina Trmčić

Foto: PressLider / Duško Radišić Lejča

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.