MLADI I LOKALNA SAMOUPRAVA ZA BOLJI VAZDUH

Mladi i lokalna samouprava za bolji kvalitet vazduha

U Vršcu je od 4. do 6. novembra održan drugi po redu Youth4Air trening.

30 mladih iz Srbije, među kojima su 2 devojke iz Čačka, ujedno i aktivistkinje Kancelarije za mlade, Kristina Rajić i Elena Peruničić, razgovaralo je o javnim politikama, javnom zagovaranju i načinima da predstave i promovišu Deklaraciju o čistom vazduhu u svojim lokalnim zajednicama.

Na učesnicima je sada zadatak da organizuju diskusiju na ovu važnu temu sa donosiocima odluka, a sve u cilju izrade Akcionog plana za čistiji vazduh.

Podsećamo, nakon prvog treninga Kristina i Elena su postale ambasadorke za naš grad na ovom projektu i uz podršku Kancelarije za mlade sprovele su radionice na ovu temu gde su mladi Čačani imali priliku da iznesu mišljenje o problemu kvaliteta vazduha i da svojim konkretnim predlozima učestvuju u izradi Prve deklaracije o čistom vazduhu.

Pored ovog treninga, za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave organizovane su dve obuke pod nazivom „Razvoj kapaciteta i podizanje svesti za zaposlene u JLS u oblasti zaštite od zagađenja vazduha“ i “Aktivnosti JLS i lokalne politike u oblasti zaštite od zagađenja vazduha“.

Na ovaj način se obezbeđuje međugeneracijska saradnja i dobra osnova za zajedničko delovanje lokalne samouprava i mladih na polju očuvanja životne sredine i borbe za čist vazduh, pre svega.

Projekat „Škole za bolji kvalitet vazduha“ sprovodi Unicef u Srbiji uz podršku Kraljevine Norveške.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *