Mladi iz sveta na ARLEMM-u u Arilju

Arilje. – Ovogodišnji ARLEMM počeo je minulog vikenda u Arilju kako ovoj izuzetnoj manifestaciji priliči – gala koncertom Stefana Milenkovića i orkestra “Kamerata Akademika“, koji su premijerno za publiku u Srbiji izvodili “Karminu Buranu“. Usledilo je zatim otvaranje izložbe “ARLEMM umetnički karavan“, kao i nastup džez sastava “Manivi“.

Sa otvaranja ovogodišnjeg ARLEMMa, foto Džumandži

Ta varoš kraj Rzava, odavno prestonica maline i tekstila, a već 12 godina i umetničke muzike zahvaljujući ARLEMM-u, do 1.avgusta na ovoj manifestaciji okuplja mlade talente, vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva.

Stefan Milenković na otvaranju ovogodišnjeg ARLEMMa, foto Džumandži

– ARLEMM je uspeo da izgradi prepoznatljiv i atraktivan ambijent za sve koji žele da u umetnosti i prirodi uživaju na jedan poseban način. Zato će se ulicama Arilja i ove godine kretati brojni mladi umetnici iz Nemačke, Rusije, Amerike, Belgije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, BiH…Sa najtalentovanijim mladim polaznicima iz zemlje i inostranstva radiće vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, solo pevanja i gitare. Pored muzičke nastave deca i mladi će imati mogućnost da pohađaju slikarsku, ekološku, “Ikstrim intimo“ dizajnersku radionicu, a ljubitelji umetnosti biti u prilici da posete koncerte, predavanja, duhovne i besedničke večeri – navode iz Udruženja “Muzikus“koje organizuje ARLEMM, uz podršku ministarstava za kulturu i turizam Vlade Srbije, opštine Arilje i ovdašnje biblioteke, SOKOJ-a, brenda “Ikstrim intimo“, Gete instituta.

Otvaranje ovogodišnjeg ARLEMMa, foto Džumandži

Kao i svakog leta, tako i ovog na ARLEMM-u nastupaju poznati izvođači: svoje koncerte ovde će održati “Balkanopolis“ sa Slobodanom Trkuljom, Ana Ćurčin, “Ortodoks kelts“ i mnogi drugi. Programe te ariljske manifestacije moguće je u živom prenosu pratiti putem Telenorovog jutjub kanala.

(objavila “Politika“ autor Branko Pejović)

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.