Mladost živi poeziju

Čačak – Svakog 12. avgusta, na Međunarodni dan mladih, organizacije, institucije i aktivisti širom sveta skreću pažnju na pitanja važna za položaj omladine u društvu, ukazuju na promene koje mladi čine u svojoj zajednici i naglašavaju bitne teme za njih. Na ovaj praznik koji je ubeležen u kalendar Organizacije ujedinjenih nacija promoviše se bogatstvo i raznovrsnost veština, znanja i spremnosti mladih da aktivno učestvuju u društvenoj zajednici.

GB "Vladislav Petković Dis"
GB „Vladislav Petković Dis“

U petak, 12. avgusta na Gradskom trgu Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ je u saradnji sa Kancelarijom za mlade obeležila Međunarodni dan mladih programom pod nazivom „Mladost živi poeziju“. Sa ciljem da se saberu i udruže mladi pesnici i ljubitelji poezije, podstakne čitanje, pisanje, objavljivanje i proučavanje stihova pozvani su mladi pesnici i recitatori do 30 godina starosti, a odazvali su se: Milica Strizović, Suzana Glišović, Boris Puzović, Tijana Krupež, Bojana Vesković, Jovana Jevremović, Anđela Milovanović, Predrag Pešić, Slađan Đurić, Danijela Tuba, Slobodan Nidžović, Bojana Kulidžan Gromović, Milan Gromović, Stefan Marijanović, Branimir Bađa i Jevđenije Julijan Dimitrijević, Anđela Vujisić, Aleksandra Pandurović, Jovan Kovačević, Jovana Ratković, Isidora Ivanović i Nikoleta Vojinović.

U ime Grada Čačka mladima se obratio Miroslav Petković, sekretar Skupštine grada. Izrazivši zadovoljstvo što je među mladima, Petković je pozvao omladinu da predlaže, inicira i zahteva uslove od gradske vlasti, a da će se gradska vlast truditi da mladima uvek izađe u susret.

GB "Vladislav Petković Dis"
GB „Vladislav Petković Dis“

Jednočasovni program „Mladost živi poeziju“ završen je muzikom čačanskog benda „Jurka“, ali i novim poznanstvima i idejama kao i poklonima za sve učesnike iz izdavačke produkcije Biblioteke. Program je vodila Anđela Vasović.

Osim javnog čitanja poezije, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ je i besplatnim upisom zainteresovanih sugrađana uzrasta od 15 do 30 godina života obeležila Međunarodni dan mladih. U ovoj akciji Biblioteka je upisala 60 korisnika, a više od polovine upisano po prvi put.

Izvor: PressLider/GB „Vladislav Petković Dis“

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.