Moravički okrug: Isključenja struje zbog radova

Elektrosnabdevanje

Zbog kvara na trafostanici bez struje su ovog jutra stanovnici dela Prijevora i Vidove, u zaseoku Jaz, saznajemo u čačanskoj Elektrodistribuciji. Prema najavi dežurnih, kvar bi trebalo da bude saniran u toku prepodneva. Inače, za danas je planiran veliki broj radova na elektromreži na celom području Moravičkog okruga. Prema informaciji iz Elektrodistribucije u Gornjem Milanovcu danas će od 9.00 do 9.30 i od 12.00 do 12.30 sati bez električne energije biti stanovnici Mlakovca, oko „Nacionala“ i deo Semedraži zbog radova na dalekovodu. Od 9.00 do 16.00 časova struju neće imati Perovo brdo u Brusnici zbog radova na niskonaponskoj mreži, a od 8.00 do 14.00 časova zaselak Nikolići u Sinoševićima. Na području Ivanjice zbog radova na mreži niskog napona koji su planirani za danas i sutra od 09.00 do 14.30 časova bez struje će biti zaselak Vujaši u Beloj Crkvi, dok će od danas do 22. februara deo Radaljevog Polja od Pejovića do Prilika ostajati bez struje od 09.00 do 16.00 časova.

Iz pogona Elektrodistribucije u Guči najavljuju radove na niskonaponskoj mreži zbog kojih će od danas do 20. marta svakodnevno dolaziti do povremenih nestanaka električne energije od 7.00 do 17.00 časova na području Turice u zaseoku Simeunovići i na području Kaone u zaseok Lazovići.

Vodosnabdevanje

Iz JKP „Vodovod“ Čačak ovog jutra je saopšteno da je u nastavku Ulice Kneza Miloša, prema groblju, u delu poznatom pod nazivom Devetaci, došlo do pucanja vodovodne cevi. Kvar će biti saniran u toku prepodnevnih časova, a moguće je kratkotrajno zatvaranje vode do popravke kvara. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom je redovno. Prema informacijama iz nadležnih komunalnih preduzeća u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima, stanovnici ovih opština vodom će danas biti uredno snabdeveni s obzirom na to da trenutno nema kvarova na vodovodnoj mreži i da u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi voda morala da bude isključena.

Grejanje

Grejanje stambenih i poslovnih objekata iz gradskih toplana i kotlarnica u Čačku i Gornjem Milanovcu je redovno, a uredna isporuka toplotne energije beleži se i u Lučanima. Kvarova na sistemu daljinskog grejanja nema, a ni radova zbog kojih bi grejanje moralo da bude isključeno.

Hitna pomoć

Lekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 23 pacijenta i još 38 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 40 ambulantnih pregleda i 15 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 60 puta od čega 6 puta na terenu.

Biometeorološke prilike

Očekuje se izvesno pobolјšanje biometeorloških prilika. U jutarnjim satima oprez se savetuje srčanim i kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu manifestovati u vidu promenlјivog raspoloženja, glavobolјe i problema sa snom.

Porodilište

Novu radnu sedmicu počinjemo sa sedam lepih vesti iz dva okružna porodilišta. Toliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođene su četiri devojčice i dva dečaka, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu jedan dečak.

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave u Čačku, u toku proteklog vikenda na području Moravičkog okruga dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda. U dve nezgode koje su se dogodile u Čačku pet osoba je zadobilo lake telesne povrede. Isti broj i ista vrsta povreda zabeležena je i u četiri saobraćajne nezgode koje su se dogodile u Gornjem Milanovcu, dok su u jednoj nezgodi koja se dogodila u Lučanima tri osobe zadobile teške, a jedn alake telesne povrede. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja do 17.00 časova u Čačku i do 16.00 časova u Ivanjici.

Dženarika info

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.