Nagrađeni najbolji u moto sportu u 2019. godini, čačanski klubovi potvrdili svoje kvalitete

U nedelju, 24. novembra, na Sajmu sporta u Beogradu u organizaciji AMSS održana je dodela nagrada najboljima u moto sportu za 2019. godinu.

S leva na desno Jablanović, Petrović, Kalamković i Slobodan Tanasković

Čačani su kao i prethodnih godina ponovili uspehe i pokazali da su i dalje glavne perjanice u disciplini moto kros i moto klasik. Naši vozači su osvojili šest pojedinačnih titula, dva vicešampionska mesta, jedno treće i tri u ekipnoj konkurenciji.

S leva na desno Crnjanski, Milosavljević i Lazović

U disciplini moto kros, u najmlađoj klasi MX65, prvo mesto u šampionatu Srbije šampionsku titulu osvojio je Aleksa Milosavljević iz MK Tanasko Rajić, vicešampionsku titulu Danilo Crnjanski iz BAP racing team-a, a Luka Lazović iz GTC racing tima 3. mesto. U Open šampionatu Srbije, prvi je bio Danilo Crnjanski, drugi Aleksa Milosavljević a treći Vuk Ćajić iz AMD Rogatica, BIH. Treba naglasati da je ove godine Aleksa Milosavljević nastupao i u klasi MX85 gde je, takođe, ostvario veliki uspeh.

S leva na desno Debeljački, Drmanac i Milosavljević

U klasi MX85 šampionsku titulu osvojio je Vuk Drmanac iz MK Tanasko Rajić, drugo mesto osvojio je Aleksa Milosavljević i treće Žarko Debeljački iz MK Ere iz Arilja. U open šampionatu u istoj klasi redosled je ostao isti, Drmanac, Milosavljević i Debeljački.

Debeljački i Milosavljević

Šampion u najjačoj klasi MX1 je Marko Kostić iz AMSK „Kostić“ iz Pirota, drugi je bio Miloš Đorđević iz Termorad AMSK „Čačak“, a treći Stefan Radanov iz MK Tanasko Rajić. U open šampionatu šampionsku titulu je osvojio Miloš Đorđević, drugi je bio Kostić a treći Radanov.

Naš najbolji vozač Nenad Petrović iz MK Tanasko Rajić osvojio je šampionsku titulu u šampionatu Srbije i Open šampionatu, ispred Vukašina Jablanovića iz GTC racing tima i Strahinje Kalamkovića iz moto kluba „Extreme“.

U klasi MX2 junior šampion je Strahinja Kalamković iz moto kluba „Extreme“, drugi Milić Zimonjić iz MK Zlatibor a treći Milan Vukajlović iz MK Tanasko Rajić.

S leva na desno Lang, Rajević i Paunović

U klasi amatera MX3, prvi je bio Vlade Rajević iz Termorad AMSK „Čačak“ ispred prošlogodišnjeg šampiona Viktora Langa iz kluba MX024, a treće mesto je osvojio Dejan Paunović iz GTC racing tima. U klasi MXB šampion je Mark Česko iz kluba MX024, drugi je Đorđe Čolović iz kluba Moto land, a treći Strahinja Zlatić iz kluba MX024. U najstarijoj klasi šampion je Branko Radanov iz MK „Tanasko Rajić“, drugi Vlatko Provodovski iz BAP racing team-a i treći Dragiša Stanković iz Sagmajster tima.

Pored pojedinačnih uspeha, u ekipnoj konkurenciji u klasi 1, ekipa Tanasko Rajić je osvojila šampionsku titulu, 2. mesto MK Ere Arilje, a treće Termorad AMSK „Cacak“.

Ekipa Termorad AMSK „Čačak“ je osvojila i vicešampionsku titulu u konkurenciji ekipa klasa 2.

Borko Vranić

Uz uspehe u ovoj disciplini, u drugoj disciplini moto klasik, ponovo nas je obradovao Borko Vranić iz MK Tanasko Rajić u klasi MC125, osvojivši vicešampionsku titulu iza Zorana Pavlovića, dok je treći bio Zoran Fabijanović. Moramo spomenuti da je u ovoj godini Borko Vranić posle 50 godina prvi Čačanin nakon legendarnog Vladimira Tanaskovića-Čila, koji je nastupio na čuvenoj stazi Grobnik kod Rijeke, gde je osvojio 4. mesto na šampionatu Hrvatske.

„Nadamo se da će nas naši vozači i u narednoj sezoni obradovati sa novim uspesima“, rekao je, pored gore navedenog, Slobodan Tanasković iz Termorad AMSK „Čačak“.

Foto: N. Milosavljević, B. Vranić, S. Tanasković

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *