Nagrađeni najvredniji čitaoci u ograncima (FOTO)

Čačak – Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ je tokom januara 2018. nastavila nagrađivanje najvrednijih čitalaca na terenu, započeto 1. decembra 2017. godine kada su za vernost knjizi nagrade dobili čitaoci ogranka u Mrčajevcima.

Najpre su na svečanom programu održanom u sredu, 24. januara 2018. godine u OŠ „Vladislav Petković Dis“ u Zablaću, nagrađeni najvredniji čitaoci u prethodnoj godini i obeležen jubilej petnaest godina uspešnog rada ogranka u ovom mestu.

Svečanost su započeli najmlađi čitaoci, predškolci vrtića u Zablaću (PU „Radost“), koji su sa vaspitačicom Majom Petaković izveli „Odu Vuku Karadžiću“ i scenski prikaz dela „Zamislite deco“ Dušana Radovića, a posebne simpatije i aplauz publike za recitovanje pobrale su Andrea Smiljanić i Saška Vučković.

Publici su se predstavili i članovi recitatorsko-dramske sekcije škole, đaci šestog i osmog razreda, recitalom „Deca su narod poseban“, koji je po tekstu Ljubivoja Ršumovića priredila Zorica Đaković, profesor srpskog jezika.

U najmlađem bibliotečkom ogranku, koji je počeo sa radom na Savindan 2003. u Parohijskom domu u Zablaću, već nekoliko godina uspešno radi zajednička školska i bibliotečka sekcija, kao i čitalački klub koje vode bibliotekar ogranka Dubravka Ilić i Zorica Đaković, profesor. U prethodnoj godini održano je oko 200 kreativnih i edukativnih radionica za čitaoce svih uzrasta, upisana su 453 člana, koji su pročitali 6.610 knjiga, slikovnica i časopisa, pa je izbor najvrednijih bio težak zadatak.

Knjigama i diplomama su nagrađeni: Lina Ilić, 2. razred, Vuk, 1. i Elena Vujašević, 5. razred, svi đaci škole u Zablaću. Za najvrednijeg odraslog čitaoca proglašena je Vesna Milutinović. Jubilej ogranka je čestitala i nagrade uručila Biljana Raičić, zamenik direktora Gradske biblioteke.

 

U četvrtak, 25. januara 2018. godine šesti put po redu su nagrađeni najvredniji čitaoci ogranka u Prijevoru. Svečanost je održana u OŠ „Božo Tomić“, koja je tradicionalno dobar domaćin i saradnik Gradske biblioteke, i čiji su učenici i profesor Jelena Rubaković učestvovali u muzičkom programu. U prepunom holu škole program je počeo pesmom „Prijatelja kol’ko hoćeš“, koju je za dobrodšlicu izvela Jana Vasilijević, 5. razred. a potom su se svojim vršnjacima recitalom „Deca su narod poseban“ predstavili gosti iz Zablaća. Biblioteka je organizovala gostovanje recitatorske sekcije OŠ „Vladislav Petković Dis“ i profesora Zorice Đaković u Prijevoru, u želji da se osnovci iz mesta u kojima rade ogranci, upoznaju i druže uz knjigu i lepu reč. Nakon „Tirolskog valcera“ koji je na harmonici izvela Iva Avramović, đak 5. razreda, proglašeni su najvredniji čitaoci. Od 100 upisanih članova u 2017. godini, za najvrednije su proglašeni: Natalija Kovačević, 3. razred, Ana Petrović, 4. i Jelena Madžarević, 7. razred. Nagrade je uručila Snežana Planić, bibliotekar u ogranku, a svečanost je završena „Mađarskom igrom broj 5“, koju je na violini izvela Jelena Rubaković, profesor muzike.

Proglašenjem najvrednijih čitalaca u ogranku u Preljini, u petak, 26. januara 2018. godine, završeno je nagrađivanje na terenu. Svečanost je održana u odeljenju Biblioteke u ovom mestu, a učesnici programa bili su predškolci iz OŠ „Preljina“ i iz vrtića „Bubamara“ u ovom mestu. Program je započeo zajedničkim izvođenjem himne Svetom Savi, a potom su plesnu tačku izveli članovi starije grupe, sa vaspitačicama Svetlanom Milenković Prtenjak i Marijom Popović. Recitacije posvećene prvom srpskom prosvetitelju govorili su predškolci koje su pripremile vaspitačice Slavica Rajović i Jelena Simović, a muzičku tačku na fruli izvela je Jana Pešić, iz iste vrtićke grupe. U programu su takođe učestvovali i polaznici pripremnog predškolskog programa sa vaspitačicom Jelenom Mirosavić, i svi zajedno su pozdravljeni velikim aplauzom publike.

Za najvrednije čitaoce u prethodnoj godini proglašeni su: Sara Škipić, 5. razred, Mina Krupež i Andrijana Cvrkota, obe đaci 6. razreda škole u Preljini. Za vernost knjizi nagrađeni su i odrasli čitaoci, Danijela Ranđelović i Danica Vuković. Za posebnu saradnju sa Bibliotekom zahvalnice su dobile vaspitačice vrtića „Bubamara“. Nagrade je uručio Vladimir Simić, bibliotekar u ogranku, kome su se stihovima i crtežima, za posvećeno druženje i rad, zahvalili najmlađi čitaoci.

Programe u ograncima pripremili su Dubravka Ilić i Vladimir Simić.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.