Nečije malo njima PUNO: Korisnici „Zračka“ izletom obeležili dan Ustanove

Čačak – Ustanova za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju “Zračak” Čačak otvorena je za rad sa korisnicima septembra meseca 2013. godine.

Tim povodom svake godine se obeležava dan Ustanove. Ove godine odlučeno je da se ovaj dan obeleži izletom u Ovćar banju koji je obuhvatao:
-vožnju katamaranom,
-posetu manastiru Nikolje ,
-ručak u restoranu „Dom“,
-šetnju Banjom…

Inače, Ovčar Banja se nalazi 17 km od Čačka, u šumovitom delu Ovčarsko-Kablarske klisure (pod zaštitom je države), kroz koju protiče reka Zapadna Morava.

Na reci su izgrađena dva veštačka jezera koja su pogodna za sportski ribolov. Prirodni lekoviti faktori:
– termalna voda temperature 36-38 °C
– mikrotermalna klima
– Čist vazduh i očuvana flora i fauna

Manastir Nikolje nalazi se u Ovčarsko-kablarskoj klisuri u podnožju planine Kablar. Manastir Nikolje je jedan od važnijih Ovčarsko-kablarskih manastira – koji se zovu i Srbska Sveta Gora. Manastir je kroz istoriju stradao od Turaka.

Korisnici su u manastiru imali posluženje uz koje su dobili blagoslov .

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.