NEOBIČNI VRTOVI NASTALI NA LIKOVNOJ RADIONICI

Необични вртови настали на ликовној радионици

„Лето у Библиотеци” настављено је ликовном радионицом „Башта из маште” у претпоследњој недељи августа. Стваралачка дружина тинејџера је захваљујући машти и креативности формирала своју башту у виду мини инсталација од којих свака има посебну, личну причу. Уз помоћ водитеља радионице Олге Глишин, иначе академског сликара, уметници-вртлари су стрпљиво и студиозно, користићи различите материјале попут акрилних боја, каменчића, жице, стиропора, балона, брашна, воде, старих новина, створили несвакидашње и аутентичне цветове. При том свака од инсталација, која ће бити приказана на заједничкој изложби, моћи ће да се посматра као самостално дело, али и као заједничка амбијентална поставка.

Задовољна и насмејана лица полазника, обојене руке и радна одећа, бирана музика коју су слушали приликом стваралачког процеса сведоче да је на радионицама била одлична атмосфера. Олга Глишин каже да верује у богатство светова младих и истиче да је један од циљева оваквих окупљања да њихове идеје угледају светлост дана и да њихова дела, мала и велика, буду присутна у свакодневици и да обогате наше светове. „Присуство њиховог стваралаштва у јавном животу, поред обиља маште, даје одраслима могућност да се сете да и у њима чучи креативно дете, што доприноси бољој комуникацији и разумевању света младих”, нагласила је Глишин.

Несвакидашње баште као и остали радови који су настали током распуста биће приказани на завршној изложби „Лето у Библиотеци” крајем септембра, а које већ годинама успешно орагнизују библиотекари Одељења за децу и младе уз помоћ колега.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *