Obeležavanje 89. godišnjice smrti vojvode Stepe Stepanovića

Čačak – Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije najavljuje da će povodom obeležavanja 89. godišnjice smrti vojvode Stepe Stepanovića biti održana državna ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti 27. aprila 2018. godine sa početkom u 11.00 časova na grobu vojvode Stepe Stepanovića (Gradsko groblje u Čačku).

Srpski vojvoda Stepa Stepanović, foto: wikipedia

Organizator komemorativne svečanosti je Odbor Vlade Republike Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije u saradnji sa Ministarstvom odbrane, Moravičkim upravnim okrugom i Gradom Čačkom.

Foto: Wikimedia.org

Na grob proslavljenog vojskovođe biće položeni lovorovi venci i odate državne i vojne počasti. Lovorove vence položiće predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, načelnik Moravičkog upravnog okruga, gradonačelnik i visoki zvaničnici Grada Čačka, kao i predstavnici nevladinih organizacija opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

***

Vojvoda Stepa Stepanović (1856-1929.) bio je jedan od najznačajnijih vojnih zapovednika u Srbiji tokom perioda oslobodilačkih ratova koji su se odigrali između 1912. i 1918. godine. Njegovi najveći uspesi na bojnom polju bile su bitke na Jedrenu 1912. i bitka na Ceru 1914. godine.

Doprinos vojvode Stepe Stepanovića pobedi Srpske vojske u Balkanskim i Prvom svetskom ratu bio je nemerljiv. Bio je nosilac velikog broja visokih srpskih i stranih odlikovanja.

Vojvoda Stepa Stepanović umro je u Čačku 27. aprila 1929. godine.

PressLiderb / Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.