Obeležen Dan studenata na Visokoj školi tehničkih strukovnih studija u Čačku

Čačak – Već drugu godinu za redom Udruženje studenata VŠTSS u Čačku organizuje Dan studenata koji se 04. aprila obeležava u celoj Srbiji u znak sećanja na nastradale studente. Kao i prethodne, tako i ove godine Dan studenata je humanitarnog karaktera. Studenti su odlučili da, ove godine, prikupljaju novac za Minu Mesarević.

Kristina Bojanović

“Ono što je specifično za ovakav studentski praznik je to što u čitavoj organizaciji ove manifestacije učestvuju isključivo studenti. Tako imamo priliku da se uverimo da studenti pored školskih obaveza izdvajaju vreme kako bi učestvovali u programu i pokazali svoj talent u mnogobrojnim aktivnostima. Danas smo organizovali razne aktivnosti, kao što je takmičenje u stonom tenisu, igranju šaha, a veliko interesovanja kod studenata bilo je za kviz znanja, koji je prvi put organizovan”, rekla je ispred Udruženja studenata VŠTSS, Kristina Bojanović dodajući da se nada da će ova manifestacija, na zadovoljstvo svih studenata, poprimiti tradicionalni karakter.

Danas je u okviru obeležavanja Dana studenata u VŠTSS otvorena laboratorija za engleski jezik koja nosi naziv ENGLIT.

Profesor dr Ivana Krsmanović

“Projekat, čiji sam autor, namenjen je modernizaciji praktične nastave engleskog jezika uz implementaciju digitalnih kompetencija i promociju preduzetništva. Pored kupovine savremene kompjuterske opreme, projekat podrazumeva i dizajn moderne Internet platforme na kojoj će se nalaziti elektronski nastavni materijal za učenje stranog jezika i jezika struke. Platforma se nalazi na web adresi ENGLIT. Net i u procesu je implementacije. Finansijka vrednost projekta prevazilazi milion i po dinara. Nadležno Ministarstvo je, po projektu, dodelilo školi iznos od milion dinara, ali je i škola sa svojim sredstvima imala značajno učešće”, istakla je profesor dr Ivana Krsmanović.

Profesor Vesna Petrović, student grafike Đorđe Popović i profesor dr Ivana Krsmanović

Prema njenim rečima od velike važnosti je i angažovanje studenata koji su u prethodnom periodu radili na pripremi labaratorije.

“Logo labaratorije uradio je student grafike Đorđe Popović. Zahvalnost dugujemo i studentima prve i druge godine Informacionih tehnologija i Elektroenergetike. Kada govorimo o angažovanju studenata, danas je prilika da dodelimo nagradu studentu grafike Milošu Ćerimanu, koji je na prethodnom Međunarodnom projektu iz engleskog jezika i književnosti Frankenreads odneo prvu nagradu, po oceni publike, na izložbi grafičkih radova. Miloš će biti prvi student koji će, simbolično, otvoriti našu labaratoriju za upotrebu. Zahvalnice za angažovanje na pomenutom projektu pripremljene su i za ostale studente koji su doprineli realizaciji aktivnosti u okviru projekta”, rekla je Krsmanović.

student grafike Miloš Ćeriman

PressLider / Marina Trmčić

Foto: PressLider / D. Radišić Lejča

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.