Objavljeni preliminarni rezultati male mature: Roditelji i učenici primedbe upućuju danas

Кonačni rezultati završnog ispita biće objavljeni 28. juna 2020. godine

Foto: iStock

Preliminarni rezultati završnog ispita za male maturante objavljeni su jutros na sajtuwww.zios.mpn@gov.rs. Učenici koji nemaju mogućnost uvida u rezultate elektronskim putem, moći će to da urade u školi. Takođe, ukoliko učenici imaju bilo koji problem u pogledu uvida u test, potrebno je da se obrate matičnoj školi, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U slučaju primedbi na rezultate testa, roditelji i učenici, danas od 8 do 15 časova moći će pisanim putem da podnesu žalbu prvostepenoj ( školskoj) komisiji u matičnim školama, na obrascu broj 11, koji se može naći u školi ili na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na sledećem linku http://www.mpn.gov.rs/zavrsni-ispit-za-skolsku-2019-2020-godinu/

Prijem i rešavanje žalbi učenika na rezultate završnog ispita u drugostepenim (okružnim) komisijama je sutra, 24. juna 2020. godine od 8 do 16 časova.

Кonačni rezultati završnog ispita biće objavljeni 28. juna 2020. godine.

Učenici osmog razreda polagali su završni ispit od 17. do 19. juna 2020. godine rešavanjem tri testa – testa iz srpskog/maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa.

– Uspeh iz osnovne škole boduje se sa 60 bodova, dok na osnovu uspeha na završnom ispitu učenik može da osvoji najviše 40 bodova, odnosno najviše po 13 bodova na testu iz srpskog/maternjeg jezika i matematike i 14 bodova na kombinovanom testu – podsećaju u Ministarstvu prosvete.

Ove godine je po prvi put uspostavljen sistem realizacije završnog ispita koji je digitalizovan u svim procesima koji se tiču pripreme, pregledanja i obrade testova.

Telegraf

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *