„Od 33 uzorka dva pozitivna u Čačku i četvoročlana porodica iz Gornjeg Milanovca“

PEDESETI SASTANAK RADNOG TIMA ZA PRAĆENjE ŠIRENjA
KORONA VIRUSA NA TERITORIJI GRADA ČAČKA
– SAOPŠTENjE ZA JAVNOST –

Pedeseti sastanak Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka održan je u četvrtak, 30. aprila 2020. godine, u 08,00 časova.

Foto: PressLider

Tokom prethodnog dana od urađena 33 uzorka pristigla su dva pozitivna za Čačak i četiri za Gornji Milanovac (cela porodica), tako da sad u Čačku imamo 82 izolovana slučaja, u Gornjem Milanovcu 46, Lučanima četiri i Ivanjici dva – ukupno 134.

U prijemno-trijažnoj ambulanti Opšte bolnice bilo je devet pregleda i ostvaren je jedan prijem.

Pored toga na infektivno su primljena još dva bolesnika koja su sticajem okolnosti došla zbog drugih tegoba neinfektivne prirode na lečenje, ali su po novim uputstvima testirani i na testu su bili pozitivni, tako da je ukupan broj primnjenih na infektivno odeljenje tri.

U Klinički centar Kragujevac su upućena tri bolesnika, urađen je jedan otpust pacijenta koji je bio negativan na korona virus.

U halu u Atenici prebačen je jedan COVID-19 pozitivan, a jedan negativan na korona virus premešten je na grudno, tako da je na infektivnom trenutno hospitalizovano 20 pacijenata.

Dom zdravlja je izvestio da su tokom jučerašnjeg dana bila samo tri bolesnika sa povišenom temperaturom.

U privremenoj bolnici „plava hala“ je bilo 16 bolesnika.

Republički fond zdravstvenog osiguranja izvestio je da su iz Gornjeg Milanovca otpuštena dva bolesnika koja su bila COVID-19 pozitivna pa postala negativna.

Ukupna broj takvih bolesnika koji je otpušten je 24 od čega su 14 iz Gornjeg Milanovca i 10 iz Čačka.

Ovakav odnos posledica je toga što je veliki broj COVID-19 pozitivnih bolesnika iz Čačka upućen u tercijarnu ustanovu pa se tamo iskazuje kao izlečen.

Školska uprava saopštila je da je 14 škola u Moravičkom okrugu iskazala potrebu za produženim boravkom, pri čemu je osam iz Čačka, tri iz Gornjeg Milanovca, dve iz Lučana i jedna iz Ivanjice.

Na spisku za samoizolaciju Policijske uprave nalaze se 82 lica, sva su kontrolisana i nije bilo prekršaja. Policijski čas je poštovan, lica starija od 65 godina nisu prekršila meru ograničenog kretanja.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *