„Od 54 uzorka bez pozitivnih u Čačku“

Čačak – Pedeset četvrti sastanak Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka održan je u ponedeljak, 04. maja 2020. godine, u 08,00 časova.

Tokom prethodnog dana pristigli su rezultati 54 uzorka, pri čemu je samo jedan bio pozitivan i to iz Gornjeg Milanovca, saopšteno je na sastanku.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva u Moravičkom okrugu je 146, odnosno u Čačku 88, Gornjem Milanovcu 50, Lučanima pet i Ivanjici tri.

„U Opštoj bolnici je bilo 10 pregleda i tri prijema. Prethodnog dana tri bolesnika su upućena u Kragujevac, jedan je priključen na respirator, a jedan je otpušten kući. Otpušteni se ne vodi kao izlečeni, jer je sve vreme bio negativan. Na infektivnom odeljenju hospitalizovano je 16 bolesnika“, rekao je dr Luković.

Na odeljenje psihijatrije primljen je jedan bolesnika kod koga je ustanovljeno da ima IgM i IgG antitela i izolovan je od drugih pacijenata. Skrenuta je pažnja da ćemo u narednom periodu sve češće i na svim odeljenjima imati takve slučajeve.

Naznačeno je da su u bolnici trenutno dva zdravstvena radnika pred otpustom, a da dva čekaju razjašnjenje statusa, dok je osam na merama izolacije.

Imajući u vidu da je ukupan broj zdravstvenih radnika koji su imali Kovod problem, a da u bolnici ima više od 1.000 radnika, te da epidemija traje skoro dva meseca, mišljenja smo da su mere zaštite među zdravstvenim radnicima ispoštovane tim pre što je polovina od ovog broja zaražena van radnog mesta.

Opšta praksa izvestila je da je tokom jučerašnjeg dana bilo ukupno pet bolesnika sa povišenom temperaturom i da je u „plavoj hali“ bilo 18 pacijenata.

Policijska uprava izveštava da je na merama samoizolacije u Čačku 57 lica, a na nivou okruga 95. Stanje bezbednosti je stabilno.

Civilna zaštita navela je da je do sada u volonterskim centrima distribuirano 5.584 paketa i da su za prethodna dana dana podeljeni na 3.603 adrese.

PressLider

Jedna misao o “„Od 54 uzorka bez pozitivnih u Čačku“

  • 4. maja 2020. at 09:55
    Permalink

    15 дан после Васкрса и литије- 0 заражених,МИСЛИТЕ О ТОМЕ

    Reply

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.