Od danas JKP „Komunalac“ dezinfikuje javne površine

Čačak – JKP “Komunalac” Čačak, u koordinaciji sa Gradskim štabom za vanredne situacije Grada Čačka od danas počinje dezinfekciju javnih površina iz svoje nadležnosti.

Prskalica za nanošenje dezinfekcionog sredstva

Dezinfekcija javnih površina će se vršiti po dinamici utvrđenoj na Gradskom štabu za vanredne situacije, u kome imaju učešće između ostalih, direktor Opšte bolnice u Čačku, direktor Doma zdravlja i direktor Zavoda za javno zdravlje:

Od 16 časova na prostoru gradskih pijaca,
Od 20 časova gradske javne površine po utvrđenim prioritetima

PRIORITETI

Prioritet su krug gradske Bolnice, ulice i krug oko Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje (Kralja Petra Prvog, Veselina Milikića, Učiteljska…).

Dezinfekcija će se u skladu sa dogovorenom dinamikom.

Radnici koji rade na dezinfekciji javnih površina posle 20 časova, odnosno za vreme zabrane kretanja, poseduju sve potrebne dozvole, u skladu sa zakonom.

SREDSTVO ZA DEZINFEKCIJU

Za dezinfekciju se koristi Natrijum hipohlorit rastvor (NaOCl),koji će se nanositi odnosno prskati prskalicama postavljenim na komunalna vozila, a koristiće se i ručne prskalice za manje pristupačna mesta.

Natrijum Hipohlorit

Direktor JKP “Komunalac” Čačak, dr Petar Domanović je rekao da je preduzeće preduzelo sve raspoložive mere u sprečavanju širenja Korona virusa među zaposlenima

– Dajući svoj maksimum u ovoj borbi, apelujemo na građane da svakako bez preke potrebe ne izlaze napolje, a da u koliko su u mogućnosti, uklone svoja vozila sa javnih površina, kako bismo nesmetano mogli da ih dezinfikujemo, što je u opštem interesu. Molimo naše sugrađane da zatvaraju kontejnere nakon odlaganja smeća i da za to koriste, gde je moguće, nožne papuče kontejnera, kako bi izbegli kontakt sa kontejnerom, a da u komunikaciji sa našim radnicima na terenu drže rastojanje od dva metra, kako zbog sopstvene, tako i zbog zaštite naših radnika, koji bez obzira na vanredno stanje rade 24 časa dnevno – rekao je direktor Domanović.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.