ODRŽAN PRIJEMNI ISPIT NA FTN ČAČAK

Održan prijemni ispit na FTN-u : Veliko interesovanje maturanata za Fakultet tehničkih nauka u Čačku

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku 29. i 30. juna 2022. godine održan je prijemni ispit za osnovne strukovne, odnosno osnovne akademske studije. Da FTN uživa veliko poverenje srednjoškolaca govori to da je prijemni ispit polagalo ukupno preko 550 kandidata za osnovne strukovne studije i za osnovne akademske studije. U zavisnosti od studijskog programa za koji se opredeljuju, kandidati su polagali prijemni ispit iz jednog od sedam ponuđenih predmeta – Matematika, Informatika, Fizika, Osnovni elektrotehnike, Organizacija, Test znanja i Test stručnog znanja iz tekstilnih tehnologija.
Već deset godina na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku održava se besplatna pripremna nastava i probni prijemni ispit, koji su dali rezultate – beleži se izrazito bolji plasman kandidata koji su pohađali pripremu nastavu i polagali probni prijemni u odnosu na kandidate koji nisu.
Ove godine mesta ima za 588 brucoša, od kojih su 455 budžetska mesta, dok su 133 mesta predviđena za studente u statusu samofinansiranja. Vlada podjednako interesovanje za svih dvanaest studijskih programa Fakultetu tehničkih nauka u Čačku. Preliminarne rang liste biće objavljene na dan prijemnog ispita do 20 časova, a upis studenata je od 6. jula po utvrđenom rasporedu koji je dostupan na sajtu Fakulteta tehničkih nauka u Čačku. Upis studenata na nepopunjena budžetska mesta obaviće se 8. jula, kada će studenti koji nisu upisali željeni studijski program na teret budžeta, imati mogućnost da se odluče za drugi studijski program na kom ima budžetskih mesta, a istog dana predviđen je upis samofinansirajućih studenata i razgovor sa studentima koji su polagali prijemni ispit i ostvarili više od 30 bodova ukupno i nisu uspeli da se upišu. Takođe, Fakultet tehničkih nauka u Čačku omogući će upis studenata na slobodna mesta sa potvrdom o položenom odgovarajućem prijemnom ispitu na drugoj visokoškolskoj ustanovi. Za ove kandidate upis je predviđen za 11. i 12. jul. Zavisno od broja popunjenih mesta u prvom upisnom krugu, drugi upisni rok planiran je za septembar.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.