Opštinsko veće Lučana usvojilo odluku o civilnoj zaštiti

Lučani – Na današnjoj sednici, Opštinsko veće Lučana je utrvrdilo odluku o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji opštine, kojom se predviđa imenovanje poverenika civilne zaštite i njihovih zamenika u svim mesnim zajednicama.

Foto: PressLider

Ovom odlukom je predviđeno i formiranje jedinice civilne zaštite opšte namene u formi čete, sa četiri voda, 12 odeljenja i ukupno 120 pripadnika, navodi se u saopštenju.

Naime, lučanska lokalna samouprava će formirati jedinice koje će biti osposobljene i opremaljene svom neophodnom opremom za brze intervencije u slučaju vanrednih situacija na ovoj teritoriji. Jedinice će biti operativne tako da za kratko vreme mogu biti prisutne i ukazati pomoć u bilo kom delu opštine.

Na ovoj sednici je definisan i godišnji plan rada opštinskog štaba Lučana kojim su obuhvaćeni organizaciono – planski poslovi, praćenje stanja u oblasti zaštite i spasavanja, obučavanje i opremanje organa za zaštitu i spasavanje, plan informisanja kao i saradnja sa svim organima, privrednim društvima i građanima i susednim štabovima i jedinicama lokalne samouprave.

Usvojen je i operativni plan za odbranu od poplava voda drugog reda. Plan sadrži sve podatke potrebne za efikasno sprovođenje odbrane od poplava potoka i pritoka, zatim kriterijume za proglašenje odbrave od poplava, imena rukovodilaca i nazive subjekata odbrane, način uzbunjivanja i obaveštavanja.

Veće je donelo i godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za tekuću godinu. Prema ovom programu, od ukupne površine poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini je 1124 hektara, od čega je za davanje u zakup oko 1059 ha. Zemljište će javnim oglasom biti dato u zakup kroz nadmetanja.
O donetim odlukama Veća, završnu reć će dati odbornici Skupštine ošštine, na sednici zakazanoj za petak, 17. mart.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.