OŠ „22.decembar“ u Stančićima: Čuvamo planetu zemlju

Čačak – U susret 22. aprilu Danu planete Zemlje, učenici trećeg razreda OŠ „22.decembar“ Donja Trepča, izdvojeno odeljenje u Stančićima, zajedno sa učiteljicom Katarinom Jevtić i nastavnicom engleskog jezika Verom Jovašević, obeležili su ovaj dan primenom integrativnog pristupa nastavi.

http://www.presslider.rs/os22-decembar-stancicima-nastavljamo-savinim-putem/

-Ovakav pristup omogućava povezivanje jedne teme kroz više nastavnih predmeta. Nastavnica engleskog jezika govorila je o štetnom uticaju čoveka (EGO-EKO), a učenici su ilustracijama i pojmovima na engleskom jeziku prikazivali dobru i lošu stranu čovekovog uticaja.

 

Na času matematike prema svojim mogućnostima, učenici su prebrojavali skupove, sabirali, oduzimali, upoređivali, računali obim i stranice trouglova u koje bi razvrstavali razne vrste otpada.

Srpski jezik je protekao u čitanju tekstova o planeti Zemlji, postavljanju pitanja, pisanju poruka i izvođenje lutkarskog skeča o dve vreće.

Na času likovne kulture crtali su lampe sa abažurima koji nose poruke čuvanja prirode i izrađivali pano.

Kroz kreativan i nadahnut rad, shvatili su da prirodu treba čuvati i o njoj govoriti svakoga dana i ponašati se u skladu sa tim.

Tekst pripremila: učiteljica Katarina Jevtić

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.