OŠ „Vladislav Petković Dis“ u Zablaću:„Mesečevi borci“ pobednici kviza „Ja čitam, a ti?“

Čačak – Juče je u OŠ „Vladislav Petković Dis“ u Zablaću održan kviz „Ja čitam, a ti?“ kao zajednički program ogranka Gradske biblioteke i ove škole.

Kviz je jedna od najomiljenijih formi igre za sve generacije, a ovaj namenjen starijim osnovcima osmislili su bibliotekari Dubravka Ilić, Vladimir Simić i profesorka Zorica Đaković.

Takmičenje u znanju iz književnosti je još jedna u nizu aktivnosti koju realizuju bibliotekari u ogranku, Klub čitalaca biblioteke u Zablaću i zajednička bibliotečka sekcija koju vodi profesor srpskog jezika Zorica Đaković.

Članovi Kluba su đaci starijih razreda koji se sastaju u Biblioteci dva do tri puta mesečno i bave se biografijama domaćih i stranih pisaca i njihovim stvaralaštvom. Klub takođe radi na predstavljanju pročitanih knjiga i preporučivanju vršnjacima, posebno tinejdžerske literature.

Kviz je bio prilika da devet takmičara, učenika šestog, sedmog i osmog razreda pokažu znanje o poznatim autorima i njihovim delima iz školske lektire, ali i naslovima koje rado pozajmljuju u Biblioteci, kao i snalažljivost u igri sastavljanja naziva dela od zadatih slova. I takmičarima i publici najzanimljivija je bila igra asocijacija, koja je i odlučila pobednika.

Takmičari su bili podeljeni u tri ekipe neobičnih naziva: „Narcisi“,čije su boje branile Irena Vučković, Milica Lukić i Jefimija Jovanović, „Ribizle“ Aleksandra Joksić, Marijana Jakovljević i Andrea Adžić, dok su „Mesečevi borci“ bili Teodora Dmitrić, Anđela Šuluburić i Mihajlo Grujanac. U odgovorima na 36 postavljenih pitanja najuspešniji su bili upravo „Mesečevi borci“ i ubedljivo zauzeli prvo mesto. Na drugom mestu su se našle „Ribizle“, a ekipa „Narcisa“ na trećem.

Brojna publika koju su činili i đaci i nastavnici, burnim aplauzom je propratila proglašenje pobednika, a među vršnjacima takmičara bilo je i zanirteresovanih za učešće na nekom sličnom budućem takmičenju.

Članovi pobedničke ekipe nagrađeni su knjigama, a svi takmičari i diplomama. Nagrade su obezbedile škola i Gradska biblioteka koje će svakako i dalje davati podršku svim vidovima kreativnog rada sa mladima.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *