Otvaranje izložbe akvarela Duška Miloševića u Domu kulture

Čačak – Izložba arhitekte iz Beograda, Duška Miloševića, „AKVATURA“ biće otvorena u petak, 2. aprila, u srednjem holu Doma kulture sa početkom u 18 časova.

Duško Milošević nije nepoznat čačanskoj publici, jer je već nekoliko puta samostalno izlagao u Čačku. Sada se predstavlja akvarelima iz ciklusa „Kule i Gradine“, „Kulići-gradinići“, „Beogradine“ i „Ovčarsko-kablarski akvareli“. I ovde ime u velikoj meri određuje i sam format slika. Ono što u nazivu ima reč „kula“ je vertikalnog, izduženog oblika, a slike gde se pominje reč „gradina“, su horizontalnog formata. Ta raznovrsnost oblika i veličina biće iskorišćena i za izložbenu postavku.

Na svakom panelu praviće se mala kompozicija od tih različitih formata slika, otprilike na način kako u svom domu svako od nas aranžira slike sa kojima raspolaže. Želja je da se na taj način promoviše kult slike, kao sastavni deo našeg svakodnevnog života. Na otvaranju izložbe biće prikazane neke od knjiga koje je dosad napisao: „Moj rečnik čačanskih pojmova“, „Balkanske sitnice“, „Kule i Gradine“ i „Ovčarsko-kablarski akvareli”, jer su u vezi sa izloženim radovima.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *