Pelet centar Čačak: Topla kuća uz uštedu novca

Grejanje na pelet je u poslednjih par godina postalo popularno u svetu i kod nas, prvenstveno zbog svojih ekoloških i finansijskih prednosti.

ŠTA TREBA DA ZNATE O PELETU:

Drveni pelet je visokokalorično prirodno gorivo iz biomase (drveta), oblika cilindra dimenzija ø6mm (za domaćinstva) do ø12mm (za industriju, energane i ostale velike sisteme), dužine 10 – 40mm.

Pri sagorevanju daje ostatak do 1% pepela, a dva kilograma peleta mogu zameniti jedan litar mazuta.

U odnosu na najkvalitetniju vrstu uglja, drveni pelet je jednak sa cenom ali uz daleko veći komfor. Isporučuje se u vrećama od 15 kg.

Za stan od 80m2 dovoljne su dve tone za grejnu sezonu.

PREDNOSTI grejanja na drveni pelet:

Nije potrebno cesto da se loži;

– Iskorišćenost energije preko 90%;

– Nije neophodan odžak, dim može da ide i kroz cev;

– Od dva do šest puta jeftinije dobijanje toplotne energije;

– Ne sadrži toksične supstance za ljude i okolinu;

– Ujednačena gorivost i konstantna energija;

– Stabilno snadbevanje, proizvodnja u regionu i okolini;

– Ugljenična neutralnost;

– Čistije gori od uglja;

– Lakši za manipilaciju od drveta;

– Niže cena grejanja u odnosu na druge energente;

I zbog prostora je zahvalan, jer nisu potrebna velika skladišta. Lako je prenosiv. Jedino što korisnik treba da uradi je da ubaci deo paketa u kotao i on sve sam automatski radi. Čist je jer nema pepela koliko ga imaju drva i ugalj. 

Prilikom pokretanja peći na pelet, kako električni grejni element zagreva pelet kako bi se započelo sagorevanje, proizvodi se malo dima, ali jednom kada je peć na pelet pokrenuta više se ne proizvodi vidljivi dim.

Od čega je i kako napravljen pelet?

Pelet je proizvod koji se dobije isključivo presovanjem pod velikim pritiskom piljevine, strugotine ili od nekih drugih biomaterijala, proizvodi se od 100% prirodnih materijala i ne sadrži dodatna veziva. Najčešće se proizvodi od hrasta, bukve, jasena, graba, topole, lipe i kao takav naziva se drveni pelet.

Pouzdani distributer ovog energenta je Pelet centar Čačak koji se nalazi u ulici Sime Sarage 10 (ispod bivše kafane Proleter). Snabdeven je sa više vrsta peleta (pelet bukva, pelet suncokret) i nudi mogućnost dostave na teritoriji Čačka, Kraljeva, Užica, Požege, Guče, Lučana, Gornjeg MIlanovca, Ljiga, Topole, Arandjelovca, Kragujevca, Knića, Zlatibora. Više informacija možete dobiti na broj 064/075 8 605 i 032/373 323.

Više informacija možete dobiti na broj 064 / 075 8 605 i 032 / 373 323.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *