POČELE PRIJAVE ZA STAMBENA REŠENJA I MERE AKTIVNE INKLUZIJE U ČAČKU

Почеле пријаве за стамбена решења и мере активне инклузије у Чачку

 

У оквиру пројекта „Не остављајући никога иза себе – адекватно становање и активно укључивање осетљивих друштвених група у Чачку“, који спроводи Град Чачак, а финансира Европска унија, отворена су три јавна позива за доделу помоћи у виду стамбених решења и мера активне инклузије.

За помоћ у оквиру пројекта моћи ће да аплицирају особе са инвалидитетом, жене жртве породичног насиља, млади којима престаје смештај у хранитељској породици или установи социјалне заштите, Роми и остало социјално угрожено становништво.

Три типа стамбених решења за која ће становници Чачка, који припадају овим групама моћи да аплицирају, су додела на коришћење стана у јавној својини у згради која ће бити изграђена у оквиру пројекта у насељу Обреж, затим реконструкција, санација или адаптација приватне породичне куће или стана кроз доделу и уградњу грађевинског материјала у максималном износу око 7.000 ЕУР без ПДВ, или куповина породичне стамбене јединице на територији Чачка у максималном износу око 16.000 ЕУР.

Пријаве за јавне позиве могу се предати у периоду од 11. јануарa 2022. године до 10. фебруара 2022. године у случају конкурисања за доделу на коришћење стана у јавној својини и реконструкције приватне породичне куће, док је у случају куповине породичне стамбене јединице период пријава до 14. марта 2022. године.

Сви корисници који буду изабрани за доделу стамбених решења биће укључени и у мере активне инклузије, које обухватају мере повећања запошљивости (преквалификације, обуке за покретање бизниса, и друго), мере запошљавања (грантови за покретање бизниса, запошљавање код послодавца), опремање породичног домаћинства намештајем и техником, психо-социјалну подршку и пружање социјалних услуга и правне помоћи.

Текстови јавних позива доступни су на веб сајту Града Чачка и пројектних партнера, као и на огласним таблама. Обрасци за пријаву могу се преузети путем веб сајта Града као и у просторијама Градскe стамбенe агенцијe, Пиварска 1 (зграда некадашње Чачанске банке), радним данима од 9 до 15h. 

Информације о пројекту и јавним позвима могуће је добити и путем телефона 064/536-2579 који је доступан током целог дана, као и у просторијама Градске стамбене Агенције.

Пројекат спроводи Град Чачак у партнерству са Градском стамбеном агенцијом Чачак, Центром за социјални рад Чачак, Установом за пружање услуга социјалне заштите Зрачак Чачак и удружењем грађана IDC.

ГРАД ЧАЧАК

КАБИНЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Тел. 032/30-90-36

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.