Počelo KAŽNJAVANJE NESAVESNIH korisnika usluga (FOTO i VIDEO klopka)

PREVENTIVNO DELOVANJE I SANKCIONISANJE NEODGOVRNIH POJEDINACA JE KLJUČNI FAKTOR U EDUKACIJI KORISNIKA USLUGA I UVOĐENJA REDA U SISTEM KOMUNALNE INFRASTRUKTURE IZ DOMENA ODLAGANJA, IZNOŠENJA, TRANSPORTA I DEPONOVANJA SMEĆA, navodi se u saopštenju JKP „Komunalac“.

JKP “Komunalac” se u cilju podizanja kvaliteta usluge opredelilo za postavljanje niza podzemnih kontejnera na teritoriji šireg centra grada, reciklažnih platoa na teritoriji prigradskih mesnih zajednica kao i sabirnih mesta na seoskom području, za odlaganje smeća u posude određenog kapaciteta.

Kako se vremenom, delovanjem neodgovornih pojedinaca dešava da se neadekvatnim korišćenjem posuda za odlaganje smeća ugrožava imovina i otežava proces rada (ubacivanjem žara u posude, ostavljanjem građevinskog šuta i kabastog otpada u kontejnere za kućno smeće, stvaranje divljih deponija… i sl.), ukazala se potreba za preventivno delovanje u sprečavanju i otkrivanju takvih počinioca.

Postavljanjem video nadzora na mestima za odlaganje smeća kao jedan od vidova obezbeđenja nesmetanog funkcionisanja mesta za odlaganje smeća.

Rezultat dobre saradnje Komunalne policije i JKP “Komunalac” Čačak se ogleda u jednom od niza otkrivenih i sankcionisanih nesavesnih korisnika usluga.

Naime u periodu pred kraj novemba – početak decembra 2018. godine sistemom video nadzora, postavljenim od strane Komunalne policije, na sabirnom mestu u Prijevoru otkriven je počinilac koji je odložio građevinski i komunalni kabasti otpad u posudu koja nije predviđena za tu vrstu otpada.

Daljim postupkom, a na osnovu foto i video materijala podneta je prijava, a odgovorno lice je kažnjeno iznosom od 30.000 dinara.

Kao još jedan primer dobre saradnje navodimo da su radnici službe „Zoohigijene“, po pozivu građana 7. decembra u Košutnjaku uklonili leš psa, koga je nakon uginuća vlasnik stavio u veliku crnu torbu i ostavio na javnoj površini.

Ekipa naše službe je ustanovila da pas ima čip i podatke o vlasniku prosledila Komunalnoj policiji.

Na osnovu Odluke o održavanju čistoće i komunalnom redu Komunalna policija je vlasniku napisala prekršajni nalog i on je na osnovu toga platio kaznu u iznosu od 10.000 dinara.

Sigurni smo da će i ubuduće ovakva saradnja rezultirati značajno manjim brojem neodgornog i neadekvatnog ponašanja, a svakako se zahvaljujemo kolegama iz Komunalne policije Čačka na efikasnosti i brzom reagovanju.

VIDEO KLOPKA

https://www.youtube.com/watch?v=-AGbdIhIItc

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.