Počelo prijavljivanje za probni prijemni na FTN-u

Čačak – Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku počelo je prijavljivanje kandidata za probni prijemni ispit za buduće studente. Besplatna provera znanja za kandidate koji će ove godine konkurisati za upis u prvu godinu studija biće organizovana u subotu, 12. juna 2021. godine u 11 sati.


Na probnom prijemnom kandidati će proveravati znanje iz jednog od predmeta koji je ponuđen na studijskom programu za koji će konkurisati i budući studenti će imati priliku da se upoznaju sa procedurom realizacije predstojećeg prijemnog ispita.

Način realizacije probnog prijemnog ispita biće usklađen sa okolnostima o čemu će kandidati biti blagovremeno obavešteni preko sajta fakulteta i posredstvom mejl adrese koju kandidat navede u obrascu prijave.

Prijavljivanje kandidata obavlja se posredstvom sajta Fakulteta tehničkih nauka zaključno sa 10. junom http://www.ftn.kg.ac.rs/probniprijemni

U prvu godinu studija u školskoj 2021/2022. godini na Fakultetu tehničkih nauka studenti će se upisivati na studijske programe:
osnovnih akademskih studija gde je za šest studijskih programa na raspolaganju 308 slobodnih mesta i osnovnih strukovnih studija na kojima ima 315 slobodnih mesta.

Pored pet akreditovanih programa strukovnih studija u toku je akreditacija studijskog programa Odevno inženjerstavo i dizajn na kome će biti mesta za 40 studenata od čega njih 20 će studirati po dualnom modelu obrazovanja. Prva generacija budućih strukovnih inženjera iz oblasti odevnog inženjerstva biće upisana ove školske godine, a potreba za obrazovanjem tih kadrova potekla je iz privrede.

PR tekst

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.