Poetska zbirka „Jagma“ – NOVO izdanje Gradske biblioteke

Čačak – U duhu svoje plodne i kvalitetne izdavačke delatnosti, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Disˮ upravo je objavila poetsku zbirku Jagma Aleksandre Jovanović (Vranje, 1996), dobitnice Nagrade „Mladi Disˮ za 2020. godinu na 57. Disovom proleću.

Četrdesetak pesama, koliko ovo delo sadrži, saopštavaju autorkina osećanja i razmišljanja iz intimne i introspektivne pozicije, pod uticajem svega onog spoljašnjeg i unutrašnjeg što poslednjih decenija obeležava život na ovim prostorima. Udruživši svoj nesumnjivi pesnički dar sa hrabrošću, Aleksandra Jovanović svakim svojim stihom otvara nam oči, u pokušaju da vrati poverenje u lepotu sveta. Blesak njenih izbrušenih strofa budi čitaočevu vrhunsku osetljivost i sposobnost uobrazilje da se sa pesnikom uhvati korak.

Zbirku zatvara pogovor Uroša Ristanovića Grabljenje smisla Aleksandre Jovanović i Slovo urednika mr Marijane Matović – Dar udružen sa hrabrošću.

Ovaj naslov objavljen je kao 39. po redu u Biblioteci Tokovi koja od 1979. godine do danas okuplja pesničke prvence talentovanih pesnika mlađe generacije. Njihove autentične glasove na savremenoj književnoj sceni svakako treba čuti i u njihovom hodu po tankom ledu prepoznati mogućnost srećnog ishoda.

Knjigu je štampala Štamparija „Svetlostˮ iz Čačka u tiražu od 300 primeraka.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *