“Porez na imovinu -transparentniji i pravedniji“

Grad Čačak                     Udruženje građana PRODOR         Opština Arilje

http://prodor.org/

Grad Čačak i Opština Arilje, u saradnji sa Udruženjem građana „PRODOR“, realizuju projekat: “Porez na imovinu – transparentniji i pravedniji“, koji finansira Evropska komisija kroz program: „Balkan nadgleda javne finansije“, preko organizacije FRACTAL.

Cilj projekta je da se unapredi saradnja lokalne samouprave, privatnog sektora i civilnog društva u cilju podizanja nivoa poreske pravde, uz veću odgovornost i transparentnost u oblasti javnih finansija, kao i da se unaprede kapaciteti organizacija civilnog društva za aktivizam u oblasti javnih finansija, uz poseban akcenat na oblast poreske politike poreza na imovinu.

Tokom realizacije projekta, u saradnji sa predstavnicima civilnog društva i privatnog sektora, analizirano je stanje u oblasti poreza na imovinu i predložena metodologija koja, u okviru važećeg zakonodavnog okvira upućuje na mogućnosti kombinacije elemenata na osnovu kojih se utvrđuje porez na imovinu (zoniranje, cena m2 i visina poreske stope) na način koji treba da unapredi poresku pravdu koja je jedan od ključnih segmenata poreske politike.

Grad Čačak i Opština Arilje, primeniće rezultate projekta u Zakonom predviđenoj proceduri utvrđivanja elemenata za obračun poreza na imovinu za 2020. godinu, koja će se sprovesti do 1. novembra 2019.

                                                                                            http://ngofractal.org/

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.