Porodica Radojičić iz Čačka uspešno održava brend “Tifani”

Beograd – Jedna od najvažnijih faza u svakom poslovnom poduhvatu jeste trenutak kada preduzeće treba da napravi korak ka stranom tržištu. Finansijsku i nefinansijsku podršku privrednicima u Godini preduzetništva pruža i Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza.

(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

Pre trideset pet godina počeli su u maloj krojačkoj radionici u Čačku. Danas, porodica Radojičić, uz zajednički trud i ljubav prema šivenju, uspešno održava brend “Tifani“ , kako u Srbiji, tako i van granica.
“Znate da uvek imate nekog ko vam pruža maksimalnu podršku, s tim što nije samo 10 članova porodice, u kompaniji je zaposleno negde oko 100 zaposlenih, tako da mi na sve gledamo kao na jednu veliku Tifani porodicu”, kaže Aleksandar Radojičić, direktor prodaje u “Tiffany“.

 Oko 35% ukupne proizvodnje završi na inostranom tržištu. U razvoju dobro im je došla pomoć države za obrtna sredstva, osiguranje izvoza, ali i u proceni rizika.

“Kada vam je proizvodnja sto posto u Srbiji, morate da imate jako dobre kolekcije i pomoć koju nam je pružala, a u vidu finansijskih sredstava, koje su po normalnim kamatama i koje proizvodnja može da podnese, svakako da je to bilo puno”, kaže Radojičić.

Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza u Godini preduzetništva, privrednicima koji su izvozno orijentisani, kao što je to Tifani, kroz četiri programa pruža podršku koja obezbeđuje bolju kreditnu sposobnost i konkurentnu poziciju.

“To su programi za kreditiranje malih i srednjih preduzeća, izvoznika Republike Srbije, poslova faktoringa, tj. otkupa potraživanja, kako inostranih, tako i domaćih kupaca naših izvoznika, program garantovanja, u kojem je predviđeno da AOFI izdaje sve vrste garancija našim izvoznicima i program osiguranja potraživanja”, kaže Dejan Vukotić iz Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza.

U ovom trenutku AOFI podržava više od 220 preduzeća, sa skoro 80 miliona evra.

“Cilj je povećanje izvoza, jer povećanje izvoza, posebno u segmentu malih i srednjih preduzeća, predstavlja generator, tj.motor razvoja svake privrede, najbolji primer je Republika Nemačka”, kaže Vukotić.

Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza je zvanična, izvozno-kreditna agencija Republike Srbije. Sve informacije o finansijskoj podršci domaćim privrednicima mogu se pronaći na sajtu Godina preduzetništva.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.