POTPISAN SPORAZUM O POSLOVNO-TEHNIČKOJ SARADNjI, U CILjU REALIZACIJE TRENING CENTRA U MAŠINSKO-SAOBRAĆAJNOJ ŠKOLI

POTPISAN SPORAZUM O POSLOVNO-TEHNIČKOJ SARADNjI, U CILjU REALIZACIJE TRENING CENTRA U MAŠINSKO-SAOBRAĆAJNOJ ŠKOLI

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović i direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić, zajedno sa profesorom Mašinsko-saobraćajne škole u Čačku Vladimirom Dilparićem, potpisali su danas sporazum o poslovno – tehničkoj saradnji, u cilju realizacije izgradnje i opremanja Trening centra, koji će se nalaziti u ovoj školi. Vrednost investicije je 230 miliona dinara, i oko 500.000 evra za opremu, što će biti opredeljeno iz republičkog budžeta.

-Trening centar će se graditi na površini od 1.000 metara kvadratnih. Umesto starog, gradiće se novi objekat sa prizemljem i spratom. Objekat će imati solarne kolektore i postojeće topla veza sa glavnom zgradom. U Trening centru će se obrazovati mladi u okviru dualnog i klasičnog obrazovanja, a realizovaće se i obrazovanje odraslih, kao što su prekvalifikacije, dokvalifikacije, obuke, kako bismo išli u korak sa savremenom privredom, koja kontinuirano obezbeđuje kadrove za svoje poslovanje, kao i radi privlačenja domaćih i stranih investicija u grad Čačak – rekao je gradonačelnik Todorović. On je naglasio da će Trening centar moći da koriste sve škole, kao i studenti Fakulteta tehničkih nauka, a da će odeljenja Umetničkog smera u ovom objektu dobiti prostor.

  • Sve što radimo, radimo prema zahtevu privrede, a sa dualnim obrazovanjem smo počeli pre sedam godina kao grad pionir, a sada imamo i te kako čime da se pohvalimo – rekao je Todorović.

Direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić naglasila je da je potpisivanje sporazuma pokazatelj u koliko dobrom pravcu ide dualno obrazovanje.

-Značajan pokazatelj je jučerašnja ceremonija polaganja kamena temeljca za „PWO“, koja je prepoznala obrazovni kapital koji se može obezbediti u Čačku. Svi koji se opredele za dualni model obrazovanja mogu u ovakvim kompanijama da se zaposle u budućnosti. Sama odluka da Trening centar bude u Čačku, pokazuje inicijativu da pomognemo svim mladima, i svom radno sposobnom stanovništvu, kroz prekvalifikacije i dokvalifikacije, da koriste resurse Trening centra, sa najsavremenijom opremom usklađenom sa potrebama privrede – rekla je Gabrijela Grujić, naglasivši da u današnjem vremenu mladi ne mogu da se zaposle ukoliko nemaju razvijene kompetencije, a da bi sve to mogli da urade moraju se otvoriti vrata kompanija.

-Grad Čačak će uraditi projektno-tehničku dokumentaciju do septembra, nakon toga će Kancelarija za dualno obrazovanje preuzeti dalje radove i nadamo se da će Trening centar biti završen do kraja sledeće godine. Bićemo brzi, efikasni i mislimo da je ovo odličan potez za razvoj grada Čačka – rekla je Grujić.

grb cacka3 – Copy233

GRAD ČAČAK

KABINET GRADONAČELNIKA

Telefon: 032/30-90-36

Faks: 032/30-90-44

e-mail: kabinet.gradonacelnika@cacak.org.rs

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *