Potpisan sporazum o studentskim praksama: “ČAČAK je rasadnik ODLIČNIH STUDENATA”

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu i grad Čačak potpisali su danas sporazum o saradnji koji će studentima omogućiti praksu u institucijama i preduzećima u nadležnosti lokalne samouprave.

Sporazum, koji će omogućiti studentima da prva radna iskustva steknu tokom studija, potpisali su dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

“Grad Čačak je bez razmišljanja prihvatio inicijativu Ekonomskog fakulteta o poslovno-tehničkoj saradnji koja se tiče studenata na trećoj i četvrtoj godini sa teritorije grada Čačka. Ovaj sporazum je važan jer će na završnim godinama imati mogućnost upoznavanja sa poslovnim ambijentom, sticati znanja kroz stručnu praksu u čačanskim kompanijama, bez obzira da li su u privatnom ili javnom vlasništvu, a po završetku visokog obrazovanja dati svoj doprinos razvoju grada Čačka“, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, dodajući da će od naredne godine Grad krenuti sa novim investicijama, ulaganjima i otvaranjima velikog broja  radnih mesta.

Prema rečima dekana Boričića za studente završnih godina Ekonomski fakultet obezbeđuje 1300 praksi u 300 uspešnih kompanija sa kojima ima zaključene sporazume o saradnji. Osim toga, kako kaže, na fakultetu se svakodnevno organizuju i radionice za unapređenje veština studenata koje će im sutra biti neophodne na poslu.

Dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić

“Ekonomski fakultet neguje veze sa rodnim gradovima studenata. Čačak je rasadnik odličnih studenata. Na naš fakultet se u proseku godišnje upiše između 40 i 50 studenata iz Čačka, pre svega iz Ekonomske škole i Gimnazije. Mi smo videli interes da omogućimo perspektivu povratka u Čačak, univerzitetski grad, našim studentima nakon završenih studija. Mi smo jedan fakultet na kojem se mnogo uči i znamo da će svako preduzeće i javna ustanova u kojoj će naši studenti pronaći svoje zaposlenje biti veoma zadovoljni njihovim kompetencijama. Ovaj projekat funkcioniše po pravilu raspisivanja konkursa za studentske prakse za završne godine studija na fakultetu koji je okrenut rodnim gradovima studenata. Tokom letnjeg raspusta oni će imati mogućnost da provedu mesec ili dva ostvarujući neposrednu vezu i preporučujući se svojim radnim sposobnostima firmama u rodnom gradu”, istakao je dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić.

Delegacija Ekonomskog fakulteta uručila Gradskoj biblioteci „Vladislav Petković DIS“ u Čačku donaciju knjiga u vrednost od  200.000 dinara, koja je deo tradicionalne komunikacije fakulteta sa lokalnim bibliotekama, sa idejom da se u gradskoj biblioteci formira poseban deo sa stručnim ekonomskim naslovima.

PressLider / Marina Trmčić

PressLider / D. Radišić Lejča

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.