Pozorišna predstava na engleskom jeziku „MAGBET“ u Domu kulture

Čačak – Pozorišna predstva Vilijama Šekspira „MAGBET“, predstava na engleskom jeziku, u produkciji AMERICAN DRAMA GROUP Europe i TNT Theatre Britain biće izvedena u četvrtak, 11. oktobra, u Velikoj sali Doma kulture u 11:15 časova.

,,Ako MAGBET nije najbolji pozorišni komad ikad napisan, on je svakako najviše puta izvođen. Predstava istražuje korupciju moći i njene zastrašujuće rezultate, kako politički tako i lično. Ali, dok su teme duboke i složene, forma je izuzetno zabavna: ovo je triler, ratna priča, romansa, noćna mora, priča užasa i najmoćnija prezentacija natprirodne priče. Veštice lebde iznad ove predstave kao i demoni i restauratori prirodnog poretka, koje MAGBET i njegova supruga pokušavaju uništiti. Zlo koje kraljevski par oslobađa im se vraća, a mi, publika, gledamo kolaps golih ambicija i krajnje ludilo.’’

Reditelj : Paul Stebbings

Uloge:

Macbeth Martin Cristopher
Lady Macbeth / Witch Kelly Griffiths
Witch / Porter / Lennox Gareth Fordred
Witch / Malcolm / Lady MacDuff Stephanie Crome
Banquo / Doctor Oliver Davis
MacDuff / Murdered Will Douglas

Cena ulaznice je 600 dinara.
Informacije i rezervacije na telefon 032 325 071.

Američku dramsku grupu Evropa (AMERICAN DRAMA GROUP Europe) osnovao je 1978. godine u Minhenu Grentli Maršal, Amerikanac iz Ohaja. Od početka, grupa je bila povezana sa Minhenškim univerzitetom, gde su bile izvođene prve predstave. Njen rad se ubrzo proširio i na minhenska pozorišta, a zatim su usledila i gostovanja u ostalim nemačkim gradovima. Ekspanzija je nastavljena i postepeno je uključivala mnoge evropske i azijske zemlje, a osnovni cilj je izvođenje pozorišnih predstava vrhunskog umetničkog dometa u što većem broju zemalja.

Ovu metnička grupa je 1994. godine započela turneju po evropskim zamcima, posećujući slavna mesta i priređujući nesvakidašnja iznenađenja. Glumci su dolazili iz Njujorka, Londona i Pariza, da bi, vremenom, standardnom repertoaru bile dodate i predstave koje izvode francuska pozorišta, gde produkcije dele uloge i režiraju. Izvođeni komadi obuhvataju američke, britanske i francuske klasike, kao i modernu dramu.

Umetnički direktor britanskog TNT teatra (TNT Theatre Britain) i Američke dramske grupe Evropa je Pol Stebings, koji kombinovanjem ovih umetničkih trupa želi da stvori najpoznatiji svetski pozorišni ansambl, čiji će godišnji rezulat rada u mnogim zemljama biti veći broj odigranih predstava u odnosu na bilo koju pozorišnu trupu.
Pol Stebings je nosilac Ordena prvog reda, koji mu je dodelio Odsek za glumu Bristolskog univerziteta.

Više informacija na zvaničnom sajtu:
www.adg-europe.com

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=m9d8XzEPzTg&t=153s

PressLider / Dom kulture Čačak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.