POZORIŠNA PREDSTAVA,,VALCER PORUČNIKA NIDRIGENA“

Позоришна представа ВАЛЦЕР ПОРУЧНИКА НИДРИГЕНА

Опера и театар МАДЛЕНИЈАНУМ

Позоришна представа Валцер поручника Нидригена драма је идентитета, одбране самосвојности човека угроженог одувек по регулативама по којима мора да се живи…бескомпромисним наметањем устаљених образаца живљења. Бити свој, држати се свог избора, свог уверења, својих принципа, одувек је имало високу цену, која често човека одведе у пропаст, остајање без ослонца, понекад чак и страдање и жртвовање самог себе, истакао је писац дела Миодраг Илић.

Кадет Томас Нидриген је појединац који се бори за истину. Уједно и млади научник који је главни лик у драми Валцер поручника Нидригена. У одори историјског комада представа коју режира Владимир Лазић, идејама које заступа итекако допире до нашег времена. Огледало на сцени постаје не само део сценографије, већ и метафорички опомиње на чињеницу да су другачији, а драгоцени људи и данас међу нама, да уз сва своја страдања успевају да остану људи и да задрже љубав у себи.

РЕЖИЈА: Владимир Лазић; СЦЕНОГРАФИЈА: Милица Бајић Ђуров

УЛОГЕ: Милош Ђуровић, Исидора Грађанин, Срђан Карановић, Ирфан Менсур….

Фото: Опера и театар Мадленијанум

Организација: Позоришни програм

Улазнице су у продаји, а цене су 1000, 1200 и 1500 динара.

УТОРАК, 26. СЕПТЕМБАР 2023.

ВЕЛИКА САЛА У 20,00  

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *