PREDSTAVLJENA PRIČA O GABI U CRNOJ GORISUSRETI AUTORA I DIREKTORA PČELICE SA UČENICIMA I STUDENTIMA U PODGORICI I NIKŠIĆU

PREDSTAVLJENA PRIČA O GABI U CRNOJ GORISUSRETI AUTORA I DIREKTORA PČELICE SA UČENICIMA I STUDENTIMA U PODGORICI I NIKŠIĆUDirektor Izdavačke kuće Pčelica i autor nove knjige „Gabi, hrabro srce Beograda”, Goran Marković, gostovao je u Podgorici i Nikšiću, gde se družio sa učenicima OŠ „Vlado Milić”, OŠ „Dragiša Ivanović” i OŠ „Milorad Musa Burzan”, kao i sa studentima druge godine vaspitačkog smera Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.U četvrtak 21. decembra, u sali „Marko Miljanov” podgoričke Narodne biblioteke „Radosav Ljumović” u prisustvu mnogobrojnih učenika osnovnih škola održana je promocija knjige „Gabi, hrabro srce Beograda”, u okviru koje je prikazan i istoimeni dokumentarni film.Sledećeg dana, u svečanoj sali Filozofskog fakulteta u Nikšiću, organizovan je susret sa studentima vaspitačkog smera i profesorkom dr Svetlanom Kalezić Radonjić gde se razgovaralo o deci sa teškoćama u razvoju, koji su glavni likovi ilustrovane edicije Gorana Markovića „Posebni prijatelji”, koja je prepoznata kao korisna literatura za budući rad vaspitača. Direktor i autor Pčelice odgovarao je na razna pitanja o izdavaštvu, ali i o trenutnom položaju knjige u društvu.Pčelica veliku zahvalnost iskazuje Vuku Grgureviću, vlasniku firme Juing Pčelica, jedinom ovlašćenom distributeru Pčelice za Crnu Goru, koji je ispratio pomenute događaje, o kojima su izveštavale i novinske kuće Vijesti, Dan, Prva TV, TV E i Gradska TV Podgorica.U znak sećanja na ove lepe i značajne događaje na polju širenja kulture čitanja i značaja književnosti u širem smislu, Pčelica je poklonila izdanja Gorana Markovića podgoričkoj biblioteci i Filozofskom fakultetu u Nikšiću.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *