Privlačna magija Ovčarsko-kablarske klisure

Turizam je tokom ove godine na globalnom nivou doživeo ozbiljnu krizu koja se refelektovala na mnoge segmente, a najviše na poslovanje i rad hotela u većim gradovima.

Foto: TORZS

Takva situacija je bila i u hotelima u gradu Čačku, gde je zabeležen veliki pad u ostvarenom broju dolazaka i noćenja inostranih, ali i turista iz Srbije. Međutim, u okolnostima koje su se odnosile na interesovanje i tražnju domaćeg turističkog tržišta, Ovčarsko-kablarska klisura je bila veoma popularna destinacija. Smeštajni kapaciteti u Ovčar Banji bili su popunjeni tokom sezone koja je nastavljena i u jesenjim mesecima. Interesovanje za krstarenje Ovčarsko-kablarskom klisurom je bilo izuzetno veliko, u odnosu na prošlu godinu, povećano za 40%. Organizovani su i izleti do vidikovca na Kablaru, pešačke i planinarske turie, posete seoskim domaćinstvima, a neka domaćinstva na obroncima Kablara, uz podršku i inicijativu Turističke organizacije Čačka, započela su pripreme za izdavanje smeštajnih kapaciteta.. Infrastrukturni projekti odnosili su se na uređenje zelenih površina u Ovčar Banji i to parka u centru Ovčar Banje, adekvatne rasvete, mobilijara. Na vidikovcu na Kablaru koji je proglašen jednim od 5 najatraktivnijih u Srbiji, postavljen je panoramer kaako bi posetioci uživali u pogledu na planinske masive u okruženju i meandre Zapadne Morave.

Atomska banja Gornja Trepča imala je popunjenost od oko 60% u odnodu na prošlu godinu, što se smatra veoma zadovoljavajućim u uslovima koji su uticali na turistička kretanja i epidemijsku situaciju. Grad Čačak je uložio značajna sredstva u uređenje sportsko-rekreativnih sadržaja, a obala Zapadne Morave, na poznatoj gradskoj plaži u novom ruhu bila je omiljeno mesto za odmor brojnim Čačanima i gostima grada.

Turistička organizacija Čačka, u cilju unapređenja turističke ponude i usluga, ove godine otvorila je još jedan turističko-informativni centar i prodavnicu suvenira u centru grada.

PressLider / TORZS

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *