Radni tim: Stigli rezultati osam briseva, od kojih je jedan pozitivan, jutros se šalje 21, a sutra je planirano 35

DVADESET SEDMI SASTANAK RADNOG TIMA ZA PRAĆENjE ŠIRENjA
KORONA VIRUSA NA TERITORIJI GRADA ČAČKA
– SAOPŠTENjE ZA JAVNOST –

Dvadeset sedmi sastanak Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka održan je u utorak, 07. aprila 2020. godine, u 08,00 časova.

http://www.presslider.rs/radni-tim-od-13-bolesnika-koliko-ih-ima-u-bolnici-jedan-je-u-kriticnom-stanju/

Tokom prethodnog dana Čačak je posetila vojna delegacija u kojoj su bili zdravstveni radnici iz Rusije sa ciljem da sagledaju epidemilošku situaciju, zatim preduzete mere kako u domenu preventive tako i u domenu lečenja.

Direktor Zavoda za javno zdralje izvestio je da su stigli rezultati osam briseva, od kojih je jedan bio pozitivan.

Jutros se šalje 21 bris, a sutra je planirano 35. Tokom dana se završava obuka zdravstvenih radnika u Ivanjici.

Direktor Opšte bolnice rekao je da je tokom jučerašnjeg dana u prijemno trijažnoj ambulanti bilo 16 pregleda, pri čemu je bilo sedam prijema, uključujući dva bolesnika sa dijalize i jedan koji je sa grudnog preveden na infektivno.

Prethodnog dana sa infektivnog odeljenja je na kućno lečenje otpušteno troje bolesnika, dok je pet premešteno na druga odeljenja.

Jedan pacijent sa teškom kliničkom slikom upućen je u Kragujevac, dok je jedan pacijent koji je imao infarkt i povišenu temperaturu umro, a rezultat pregleda na korona virus se očekuje u toku dana.

Od Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja bolnica je dobila dva transportna respiratora. Trenutno u toj zdravstvenoj ustanovi nema pacijenta na respiratoru.

U ambulanti Ljubić bilo je 16 pregleda, od toga osam sa povišenom temperaturom i četiri su upućena u bolnicu, a četiri u laboratoriju.

Hitna pomoć je obavila prevoz teškog bolesnika za Kragujevac.

Ostale aktivnosti se sprovode redovno. Sanitarna insekcija radi na izdavanju potvrda i rešenja vezanim za kućnu izolaciju i potvrda na osnovu kojih će se regulisati odusustvo sa posla.

Zdravstvena inspekcija konstatuje da nije bilo primedbi na rad zdravstvenih radnika.

Inspekcijske službe rade u standardnom ritmu, a inspektor rada konstatuje da sumiranjem rada svih regiona Čačak pripada onim gradovima gde se ne iskazuje prekid radnog odnosa.

Apoteke funkcionišu normalno. RFZO je tokom jučerašnjeg dana dobio 10 mobilnih respiratora od čega su četiri namenjena Čačku.

Policijska uprava konstatuje da je stanje redovni i da je jedno lice prekršilo policijski čas.

Civilna zaštita radi u skladu sa planom, a predsednik Skupštine grada izvestio je da će „plava hala“ posle današnje završne dezinfekcije moći da se stavi u upotrebu.

Sa radom je počela psiho-socijalna podrška od strane psihologa putem telefona.

Roditelji školske dece mogu se javiti na broj 064/81-307-59, a građani na 064/81-307-60, u vremenu do 10 do 18 časova. U Domu zdravlja u vremenu od 9 do 15 sati psiho-socijalnu podršku je moguće dobiti putem broja telefona 064/865-07-48.

U Domu zdravlja građani mogu dobiti savete vezane za zdravlje građana i to na brojeve telefona 032/325-717, 064/640-86-40, 064/640-86-48 i 064/865-07-66.

Pacijenti sa respiratornim tegobama (povišena temperatura, kašalj, kratak dah), mogu dobiti savete i u ambulanti Ljubić na brojeve telefona 032/356-993, 064/86-50-749 i 064/86-50-756.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID-19.

Brojevi telefona na koje se mogu dobiti sve instrukcije i informacije o korona virusu:

Zavod za javno zdravlje
– 032/325 – 019; 032/310 – 365; 064/863 – 88 – 00 i 064/863 – 88 – 02

Komandant Štaba za vanredne situacije

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović;

Rukovodilac Radnog tima

Dr Mihailo Luković

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *