Raspisan konkurs za “Školsku scenu 2017”

Gornji Milanovac – Milanovačko pozorište i Kulturni centar raspisali su konkurs za „Školsku scenu 2017“ – festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac.

Pravo učešća na Konkursu imaju sve matične osnovne i srednje škole sa područja opštine koje do 22. aprila dostave prijave Milanovačkom pozorištu ili Kulturnom centru (adresa: Trg kneza Mihaila 1, 32300 Gornji Milanovac – sa naznakom „ŠKOLSKA SCENA 2017“) . Škole za festival mogu da prijave najviše tri predstave.

„Zbog prostornog ograničenja, Smotra je i ove godine revijanog karaktera, a predstave će se izvoditi u matičnim školama ili u dogovoru sa organizatorima u nekom alternativnom prostoru. Postoji mogućnost, da Festival realizujemo i u Domu kulture, naravno ukoliko budu obezbeđeni svi neophodni uslovi. Preporuka je da predstave traju do 30 minuta i da se realizuju sa manjim brojem glumaca, obzirom na to da nijedna gradska škola ne poseduje adekvatne uslove za izvođenje predstava“, ističu organizatori.

„Školska scena“ biće realizovana u periodu od 8. do 30. maja 2017. godine, a zbog revijalnog karaktera, prenosni pehar festivala i ove godine se neće dodeljivati.

Najtalentovanijim glumcima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta pripašće članske karte Milanovačkog pozorišta.

Inače, u proteklih 10 godina milanovačke škole su na scenu postavile 93 pozorišna komada u kojima je predstavljeno više od 1000 uloga koje su tumačili učenici iz Gornjeg Milanovca, Pranjana, Rudnika, Ugrinovaca, Takova, Kamenice, Brđana, Vraćevšnice i drugih mesta opštine. Tačan broj posetilaca nije poznat, ali su procene da ih je na proteklih deset festivala bilo više od 25.500, odnosno da je svaki drugi žitelj opštine pogledao bar jednu festivalsku predstavu učenika.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.