Raspisani konkursi za nagradu „Mladi Dis“ i esej o Disovom stvaralaštvu

Čačak – Povodom 58. Disovog proleća, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” iz Čačka i Odbor Disovog proleća raspisuju konkurs za rukopis za prvu pesničku zbirku napisanu na srpskom jeziku, autora do 31 godine starosti.

Autoru najboljeg rukopisa, po odluci tročlanog stručnog žirija, pripada plaketa „Mladi Dis” i pravo da mu Biblioteka objavi prvu pesničku knjigu u ediciji „Tokovi”.

Nagrada „Mladi Dis” autoru najboljeg pesničkog rukopisa biće dodeljena u Čačku na završnoj svečanosti 58. Disovog proleća, poslednjeg petka u maju 2021. godine.

Konkurs za Nagradu „Mladi Dis” otvoren je do 20. aprila 2021. godine.
Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do 24. maja 2021. godine.

Autori dostavljaju rukopise za konkurs u elektronskom dokumentu (pdf, word ili kompatibilan format) potpisane šifrom, sa najmanje 30 pesama na srpskom jeziku. Rešenje šifre treba poslati u drugom elektronskom dokumentu, u kome će se pored imena i prezimena autora navesti i potpuni kontakt podaci.

Rukopise slati na email adresu Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis” biblioteka@cacak-dis.rs, sa naznakom „za konkurs Mladi Dis”, najkasnije do 20. aprila 2021. godine.

Konkurs za esej o Disovom stvaralaštvu

Povodom 58. Disovog proleća, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” iz Čačka i Odbor Disovog proleća raspisuju Konkurs za esej o pesniku Vladislavu Petkoviću Disu i njegovom stvaralaštvu. Pravo učešća imaju mladi književni kritičari, studenti, postdiplomci i učenici srednjih škola.

Nagrade najboljim esejistima (diploma i novčani iznos) biće uručene u Čačku na završnoj svečanosti 58. Disovog proleća, poslednjeg petka u maju mesecu 2021. godine. Autori nagrađenih eseja stiču pravo i da im se eseji objave u listu „Disovo proleće” u celosti ili delu, u zavisnosti od dužine tekstova.

Konkurs za esej o Disu je otvoren do 20. aprila 2021. godine.
Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do 24. maja 2021. godine.

Autori dostavljaju rukopise za konkurs dužine jednog autorskog tabaka (do 30.000 karaktera) u elektronskom dokumentu (pdf, word ili kompatibilan format), potpisane šifrom. Rešenje šifre treba poslati u drugom elektronskom dokumentu, u kome će se pored imena i prezimena autora navesti i potpuni kontakt podaci.

Rukopise slati na email adresu Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis” biblioteka@cacak-dis.rs, sa naznakom „za konkurs Mladi Dis”, najkasnije do 20. aprila 2021. godine.

PressLider / Bibiloteka Čačak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *