Rezultati ispitivanja vode na Gradskoj plaži bez nepravilnosti, kupanje dozvoljeno

Čačak – Na osnovu rezultata fizičko-hemijskih i mikrobioloških ispitivanja vode sa Gradske plaže u Čačku, od srede 9. avgusta, može se zaključiti da je voda zadovoljavajućeg kvaliteta, a njen ekološki status umeren.

Foto: PressLider

Prema rečima doktorke Milke Levajac, šefa Odeljenja za higijenu i humanu ekologiju čačanskog Zavoda za javno zdravlje, voda se na gradskoj plaži može koristiti za kupanje i rekreaciju, a rezultati ispitivanja ne pokazuju nikakve nepravilnosti i ne daju odgovor na pitanje šta je prouzrokovalo pojavu uginule ribe na tom mestu.

Kvalitet vode nepromenjen mesecima

– Prema našim rezultatima, vodu sa Gradske plaže ne možemo da dovedemo u vezu sa uginućem ribe. Kvalitet vode u reci ne odstupa značajnije u odnosu na prethodna uzorkovanja, od 2. avgusta, recimo, a slično je bilo i u junu. Zaista ne možemo da kažemo da tu ima bilo kakvih zagađenja, sve je uobičajeno i rezultati su skoro isti kao prošle sedmice, kaže Levajac.

Dženarika info

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.